Συμφωνία των Πρεσπών ή “συμφωνία” εκλογών;

 Αγωνία στην κυβέρνηση για τις 151 ψήφους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Κεντρικό πρόσωπο ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ακόμα και την αποχή σκέφτονται στο Ποτάμι. Τα νέα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Οι υπέρ και οι κατά της Συμφωνίας. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί η συμφωνία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζεται σίγουρη ότι έχει τους 151 βουλευτές για να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα το βράδυ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την συμφωνία των Πρεσπών. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να περάσει και με λιγότερες από 151 ψήφους αλλά δεν θα είναι μία ισχυρή συμφωνία.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης εκλαμβάνεται από πολλούς ως μια έμμεση απάντηση στον Σταύρο Θεοδωράκη -ο οποίος «απειλεί» τώρα και παρά τον αρχικό του ενθουσιασμό για την συμφωνία των Πρεσπών- ότι θα απέχει από την ψηφοφορία με την αιτιολογία ότι ο Σπύρος Δανέλλης στηρίζει την κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr