Συντάξεις: Στα χαρακώματα για τις περικοπές και στη μέση το ΑΠΕ

Πολιτική θύελλα προκαλεί τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό και πλέον δεν μιλούν για αναβολή των περικοπών στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 αλλά για ακύρωση του (ψηφισμένου από τη Βουλή) μέτρου,

Κυρίως γιατί αναφέρει πως ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι για τη θέση τους αυτή έχουν ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνται πως έχουν ενημέρωση σχετικά με το τι θα γίνει με τις συντάξεις. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τη Νέα Δημοκρατία, που εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση. Αναφέρει ότι στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης (11.09.2018) ανάμεσα στα στελέχη της και τους εκπροσώπους των θεσμών, οι τελευταίοι δεν αποσαφήνισαν τις θέσεις τους. Ούτε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε άλλη ενημέρωση από την κυβέρνηση ή τους θεσμούς.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Καλεί μάλιστα τη διοίκηση του Πρακτορείου «να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr