OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Διώξαμε την πρέσβη της Συρίας από την Αθήνα!

13/12/2012 - 00:25
Share on FacebookShare on Twitter
Η Αθήνα ζήτησε από την Πρέσβη της Συρίας στην Ελλάδα καθώς και δυο διπλωματικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν την χώρα, ανακοίνωσε από το Μαρόκο ο Υπουργός Εξωτερικών κ Δημ. Αβραμόπουλος, οποίος είχε μεταβεί εκεί για να πάρει μέρος στην 4η Συνάντηση της Ομάδας  «Φίλοι της Συρίας».Η μεγάλη είδηση πάντως από εκεί είναι ότι οι υπουργοί που συναντήθηκαν εκεί την Τετάρτη αναγνώρισαν  τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης της Συρίας ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας, μετέδωσε το  Μαροκινό Πρακτορείο Ειδήσεων MAP.
Η ομάδα, που  συναντήθηκε στη μαροκινή πόλη του Μαρακές, κάλεσε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ να παραιτηθεί και τον προειδοποίησε κατά της χρήσης χημικών όπλων.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την συνασπισμό- ενέργεια που επέστησε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δείχνει  να επιδιώκει σε μια στρατιωτική νίκη του συνασπισμού.Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αναγνωρίσει επισήμως τη συριακή αντιπολίτευση του συνασπισμού των  ανταρτών που αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ως το μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας.Περιέγραψε δε την κίνηση ως ένα «μεγάλο βήμα».

Σε μια περίληψη της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του το ABC News  ανέφερε  ότι η κίνηση δεν περιλαμβάνει απόφαση να παρέχουν όπλα στους αντάρτες της Συρίας, αλλά ότι άνοιξε την πόρτα σε αυτό το ενδεχόμενο στο μέλλον.

Η Εθνική Συμμαχία της Συρίας Επανάστασης και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης (SNCROF) ιδρύθηκε στις 11 Νοεμβρίου στη Ντόχα, Κατάρ και είχε ανακηρυχθεί ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του λαού της Συρίας. Τη νομιμότητά της έκτοτε έχει αναγνωριστεί από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες.

Πάντως ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε από το Μαρόκο ότι η Ελλάδα είναι κατά της στρατιωτικής λύσης που θα είναι καταστροφική  και από ανθρωπιστικής πλευράς  και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση με ειρηνικό τρόπο. Αναφέρθηκε ακόμα στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνο-ορθόδοξη κοινότητα της Συρίας. Την πρέσβη της Συρίας καλεσε και την ενημέρωση για την ελληνική θέση ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΞ κ. Β. Κασκαρέλης. Αποτελεί δε πολιτική θέση για όα συμβαίνουν στην χώρα αυτή κατά των πολιτών της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από πειράματα με χημικά όπλα!

Σε κρίσιμη φάση ο εμφύλιος της Συρίας

Ρωσία: Μας εκπλήσσει η στάση των ΗΠΑ για τη Συρία
 

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΑΠΕΛΑΣΗΠΡΕΣΒΗΣΣΥΡΙΑ

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert