OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Θα εκτοξεύσει την «τορπίλη» αποχώρησης ο Καμμένος; Προς το παρόν κοιτά από το περισκόπιο …

22/06/2015 - 21:25
Share on FacebookShare on Twitter

O ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στο περισκόπιο ενός από τα σύγχρονα υποβρύχια του Στόλου,του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ. Η φωτογραφία είναι από τη χθεσινή του επίσκεψη στον Στόλο. Μέρα δύσκολη η χθεσινή και πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες δυσκολότερες για τον Πάνο Καμμένο. Για τον Καμμένο ΥΕΘΑ αλλά και για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Ο ΥΕΘΑ παρακολουθεί από το “περισκόπιο” την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης που στηρίζει σθεναρά οφειλούμε να ομολογήσουμε. Το ερώτημα είναι αν θα αποφασίσει να “εκτοξεύσει τορπίλη” σε περίπτωση που ο Τσίπρας ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές του εταίρου του . Οι οποίες έχουν να κάνουν με τον ΦΠΑ στα νησιά.

Δεν είναι εύκολη η απόφαση για τον Πάνο Καμμένο. Όχι μόνο επειδή δεν θέλει να αποχωρήσει από το ΥΕΘΑ όπως πολλοί θα υποθέσουν. Υπάρχουν πολιτικοί “υπολογισμοί” που θα παίξουν ρόλο στην απόφασή του.

Οι ΑΝΕΛ το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε κατόρθωσε όχι μόνο να μπει στην Βουλή ,αλλά και να γίνει κυβερνητικός εταίρος, μ ΄ ότι αυτό σημαίνει. Δεν πήρε μόνο το ΥΠΕΘΑ ο Καμμένος. Στελέχη του τοποθετήθηκαν σε θέσεις του υπουργικού συμβουλίου αλλά και του κρατικού μηχανισμού. Οι “εσωτερικές δημοσκοπήσεις” των ΑΝΕΛ δείχνουν ότι έχουν σταθεροποιηθεί σε ποσοστά άνω του 4% και αυτό δημιουργεί την ελπίδα ότι μπορεί κάτι παραπάνω να πάρουν.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η παραμονή στην κυβέρνηση σε περίπτωση που τα οικονομικά μέτρα που θα επιβληθούν είναι όσο σκληρά περιγράφονται μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική. Και υπενθυμίζουν τι έπαθε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ.

Και βέβαια δεν είναι μόνο η υπόθεση του ΦΠΑ.

Αρκετοί επισημαίνουν ότι αν ο Πάνος Καμμένος δεν υλοποιήσει τουλάχιστον όσα είχε υποσχεθεί στους στρατιωτικούς προεκλογικά θα υπάρξει πρόβλημα. Ο ίδιος έχει κατά καιρούς διαβεβαιώσει ότι τα χρήματα για να αποκατασταθούν οι μισθοί των στρατιωτικών υπάρχουν. Όμως η οικονομική κατάσταση που επικρατεί, η έλλειψη ρευστότητας και τώρα τα νέα μέτρα που έρχονται κάνουν μάλλον δύσκολη την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεών του.

Τέλος υπάρχει και η προσωπική σχέση που έχουν αναπτύξει Καμμένος και Τσίπρας. Μέχρι τώρα είναι ανέφελη και θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε “στενά φιλική”. Πολλές φορές ο Καμμένος έχει εκθειάσει σε συζητήσεις του τον Τσίπρα ,ο οποίος πραγματικά δέχτηκε και δέχεται πολλές πιέσεις για να “αδειάσει” τον Καμμένο. Δεν το ΄χει πράξει μέχρι στιγμής.

Στην πολιτική φιλίες δεν υπάρχουν βέβαια. Ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε. Δεν αποκλείεται με αφορμή το θέμα του ΦΠΑ -που φαίνεται ότι δεν θα το αποφύγουμε- ο Καμμένος να αποφασίσει να ρίξει…την τορπίλη. Δεν είναι απαραίτητο να “βουλιάξει” την κυβέρνηση και το ξέρει. Άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως το Ποτάμι μοιάζουν πρόθυμες να πάρουν τη θέση των ΑΝΕΛ . Και υπάρχει πάντα ανοιχτό το σενάριο του “μεγάλου συνασπισμού” από τον οποίο θα εξαιρούνται η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ.

Ο Καμμένος όταν δημιούργησε τους ΑΝΕΛ τάχθηκε στο λεγόμενο “αντιμνημονιακό στρατόπεδο”. Το να προκαλέσει έστω και την υποψία στους ψηφοφόρους του ότι “πέρασε απέναντι”, ξέρει ότι θα είναι καταστροφικό.

Γι΄ αυτό και η αποχώρησή του από την κυβέρνηση δεν πρέπει πια να θεωρείται απίθανη.

Tags: ΑΝΕΛΚΑΜΜΕΝΟΣΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΥΡΙΖΑΥΠΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - Βοτρίν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρίν συζήτησαν για τον εμπλουτισμό της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας

13/03/2026 - 13:57
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Βουλγαρία: «Είμαι περήφανος που ελληνικά F-16 και Patriot καλύπτουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο»

12/03/2026 - 16:58
ΚΕΠΒ
ΥΕΘΑ

«Έφοδος» Δένδια στο ΚΕΠΒ Θήβας: Είδε βολές νεοσυλλέκτων και γευμάτισε μαζί τους [pics]

11/03/2026 - 18:24

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Χτυπήσαμε το ισραηλινό FBI και ένα κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών – Σε άριστη κατάσταση ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ»

Ισραήλ: «Δεν υπάρχει έλλειψη αντιαεροπορικών πυραύλων – Είμαστε έτοιμοι να συνεχιστεί ο πόλεμος για εβδομάδες»

Χεζμπολάχ: Μάχες «σώμα με σώμα» με στρατιώτες των IDF στο νότιο Λίβανο

SAMP/T: Η Ουκρανία θα δοκιμάσει ένα νέο σύστημα αεράμυνας από την Γαλλία για να καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους

Αμυντική βιομηχανία: Από την ασφάλεια στην ανάπτυξη μέσα από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο ιρανικών πυραύλων και drones οι χώρες του Κόλπου και διυλιστήριο στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Προκαλεί ο Τραμπ: «Μπορεί να βομβαρδίσουμε ξανά τη νήσο Χαργκ του Ιράν για πλάκα»

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ορκίζονται να «κυνηγήσουν» και να «σκοτώσουν» τον Νετανιάχου

Top News

Νίκος Μωραϊτης: «Όποιο τραγούδι κι αν βγει στη Eurovision, ο Akylas με το Ferto θα κάνει σουξέ»

Καιρός - Κολυδάς: Βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι από την Τρίτη

Μίνως Μάτσας: «Έχω πάρει τεράστια μαθήματα από τα παιδιά μου»

Αργίες 2026: Πότε πέφτει Πάσχα και πότε είναι του Αγίου Πνεύματος - Όλα τα τριήμερα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert