OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Τη δημιουργία Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας στο ΥΠΕΞ υπέγραψαν Παναγιωτόπουλος και Δένδιας [pics]

05/08/2019 - 13:29
Τη δημιουργία Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας στο ΥΠΕΞ υπέγραψαν Παναγιωτόπουλος και Δένδιας [pics]
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια. Στη συνάντηση παρέστη και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Κατά τη συνάντηση, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Με το μνημόνιο καθορίζεται η συνεργασία των δύο Υπουργείων σε θέματα Αμυντικής Διπλωματίας, Εθνικής Άμυνας καθώς και σε θέματα Διεθνών Σχέσεων αμυντικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, προβλέπεται η σύσταση του αυτοτελούς Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας στο Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο θα στελεχώνεται από Στρατιωτικό Προσωπικό των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και από Διπλωματικό Προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών και θα υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εξωτερικών.

Δείτε και την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο ΥΠΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος:

Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν ένα στενό και εντατικό πλαίσιο συνεργασίας διά της ιδρύσεως στο Υπουργείο Εξωτερικών, του Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας το οποίο θα στελεχώνεται από Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. pic.twitter.com/juyTnaUeYg

— N Panagiotopoulos (@npanagioto) August 5, 2019

Η δήλωση του ΥΠΕΘΑ, Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετά την ολοκλήρωσης της συνάντησης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Εξωτερικών και καλό φίλο κ. Νίκο Δένδια, προκειμένου να συσφίξουμε σε επίπεδο συνεργασίας και έντασης συνεργασίας τις σχέσεις των δύο Υπουργείων, που άλλωστε αποτελούν τους βασικούς πυλώνες διαμόρφωσης και άσκησης της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας. Το Υπουργείο Εξωτερικών διά των διεθνών και διμερών σχέσεων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διά του στρατηγικής σημασίας τομέα της Αμυντικής Διπλωματίας.

Έτσι λοιπόν, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν ένα στενό και εντατικό πλαίσιο συνεργασίας διά της ιδρύσεως στο Υπουργείο Εξωτερικών, του Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας το οποίο θα στελεχώνεται από Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλο αυτό γίνεται ώστε να υπάρχει καλύτερος και εντατικότερος συντονισμός μεταξύ των ενεργειών ανάμεσα στα δύο Υπουργεία ώστε να έχουμε πιο αποτελεσματική, σε όλες τις εκφάνσεις, άσκηση της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας».

Τι δήλωσε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που φιλοξενούμαι σήμερα από τον Υπουργό, τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους συνεργάτες του, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ήρθαμε να υπογράψουμε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα μνημόνιο στενής συνεργασίας, ώστε να επιτύχουμε τον απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ των ενεργειών, αλλά και των αντιλήψεων των δύο Υπουργείων. Ο συγχρονισμός αυτός θα είναι συμβατός προς το ευρύτερο Δόγμα της Πατρίδος, μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμεί πάντα να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και μιας χώρας που επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Δεν ξεχνούμε όμως, ότι η χώρα μας που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μια χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σήμερα εδώ στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το Υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα πιο στενής συνεργασίας».

 

Tags: ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΕΘΑ - ΥΠΕΞΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΥΕΘΑΥΠΕΘΑΥΠΕΞ

Related Posts

SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

15/12/2025 - 15:25
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1944 oι Γερμανοί εξαπολύουν την τελευταία μεγάλη τους αντεπίθεση στις Αρδέννες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αισιόδοξοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων Ζελένσκι και Μερτς – Συζητήσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

Μακρόν και Χριστοδουλίδης υπέγραψαν Στρατηγική Κοινή Δήλωση για την αναβάθμιση των σχέσεων Γαλλίας – Κύπρου

Βρετανία: Η νέα αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 προειδοποιεί για την αυξανόμενη ρωσική απειλή

Ουκρανικά υποβρύχια drones – καμικάζι έπληξαν ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo στο Νοβοροσίσκ [vid]

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας στο Βερολίνο: «Επιτεύχθη πραγματική πρόοδος» – Παραμένει άλυτο το εδαφικό

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

Top News

Δημοσκόπηση Alco: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Δίκιο στους αγρότες δίνουν 8 στους 10

Κόνι Μεταξά: «Είχα την ταμπέλα της ατάλαντης - Μου πήρε πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας για να καταλάβω ότι δεν είναι αλήθεια»

Ο Τριαντάφυλλος για την κατάσταση του γάμου του: «Είμαστε πολύ ωραία, όπως ο Καρβέλας με τη Βίσση»

Μαρία Καρυστιανού: «Είμαι στην πρώτη γραμμή οργάνωσης κινήματος που μπορεί να γίνει κόμμα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert