Τι είδε ο Αιγύπτιος ΥΠΑΜ στο Μεγάλο Πεύκο από τις Ειδικές Δυνάμεις

Επίδειξη των δυνατοτήτων που έχουν οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Σέντκι Σόμπχι Σαγίντ Αχμέντ. Η επίδειξη έγινε στο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο και ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου συνοδευόταν από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Σε δηλώσεις του ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στο θέμα της ΑΟΖ λέγοντας ότι πρέπει “να ανασχεδιάσουμε την αμυντική μας θωράκιση όχι στα επίπεδα που ήταν μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με γνώμονα τις οικονομικές ζώνες, την ΑΟΖ μας. Την ΑΟΖ μας η οποία συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου”.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι “θα πρέπει να προστατεύουμε εκτός από τα εδάφη μας, τον εναέριο χώρο μας, τη θαλάσσια περιοχή μας και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας. Αυτό εκτείνει τη γραμμή άμυνας άλλα 200 μίλια. Έχει υποχρεώσεις, αλλά και ουσιαστικά θα είναι αυτός ο λόγος που θα μας βοηθήσει με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, του υποθαλάσσιου πλούτου για να μπορέσουμε να περάσουμε σε μία καινούργια φάση. Η οικονομική κρίση θα είναι πια παρελθόν”.