Τι έμαθε για τον αγωγό TAP ο Αβραμόπουλος πριν αναχωρήσει από το ΥΠΕΞ

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο αγωγός TAP θα είναι η επιλογή της κοινοπραξίας που θα διαχειριστεί τα αποθέματα του Φυσικού Αερίου στην περιοχή του ΣΑΧ- ΝΤΕΝΙΖ 2 της ΚΑΣΠΙΑΣ στην περιοχή του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία μηνύματα που είχε ο Αβραμόπουλος αποχωρώντας από το ΥΠΕΞ για να ανέβει στο ΥΠΕΘΑ ήταν εξαιρετικά θετικά και έδειχναν ότι “κερδίζει” η “ελληνική λύση”.

Όπως έγραψε χθες στο Onalert ο Χρήστος Καπούτσης “ο αγωγός ΤΑΡ έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, θα διασχίσει την Βόρεια Ελλάδα, θα διέλθει μέσω Αλβανίας, στη συνέχεια με υποθαλάσσιο αγωγό θα φτάσει στην Ιταλία και από κει , το αζέρικο φυσικό αέριο , θα διοχετεύεται στην Ευρώπη.
Βέβαια θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα: Πως εξασφαλίζει η χώρα μας ότι η Τουρκία, με οποιοδήποτε πρόσχημα, δεν θα διακόπτει τη ροή του φυσικού αερίου από την Κασπία προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση; Μήπως όμως, ο αγωγός ΤΑΡ εξελιχθεί και σε «αγωγό» στενότερης ελληνοτουρκικής συνεργασίας;

Ο ανταγωνιστικός αγωγός ΤΑΡ, είναι ο αγωγός ΝΑΜΠΟΥΚΟ west. Έχει σχεδιαστεί να παρακάμπτει την Ελλάδα και να φτάνει στην Ευρώπη, αφού θα διασχίσει τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Τσεχία”.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν τότε ασφαλώς πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα.

Γι΄ αυτό και ο Αβραμόπουλος χθες εμφανίστηκε “ευδιάθετος” στο ΥΠΕΘΑ , έστω κι αν δεν θα είναι στο ΥΠΕΞ την ημέρα της ανακοίνωσης.