Τι πρότεινε η κυβέρνηση για τις αμυντικές δαπάνες στους δανειστές – Τι περικοπές προβλέπονται

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους “θεσμούς” για την συμφωνία, προβλέπει μηδενικές περικοπές στην Εθνική Άμυνα για το 2015 και 200 εκατομμύρια μειώσεις το 2016. Από την άλλη πλευρά οι δανειστές ,λένε οι πληροφορίες επιμένουν για περικοπές που φθάνουν τα 400 με 450 εκατομμύρια ευρώ. Είναι βέβαιο ότι αυτά τα χρηματα δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά για να κοπούν!

Η ελληνική πρόταση είναι μια “ευχάριστη έκπληξη” μέσα σ΄ όσα αρνητικά ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες. Είναι η πρώτη φορά που σε πρόταση προς τους δανειστές υπάρχει ο αριθμός μηδέν στα κονδύλια για την Άμυνα. Όχι δεν είναι θέμα …προς πανηγυρισμό το αυτονόητο. Ειδικά μετά τα όσα έχει υποστεί ο χώρος της Άμυνας και ειδικά οι άνθρωποί του τα τελευταία χρόνια. Και μένει να δούμε βέβαια αν αυτή η πρόταση της κυβέρνησης θα παραμείνει ως έχει μέχρι τέλους ή αν του…μηδενικού θα προηγηθούν κι άλλοι αριθμοί για το 2015.

Ακόμη και τα 200 εκατομμύρια που πρβλέπονται ως ποσό περικοπής για το 2016 είναι αριθμός που οι ΕΔ δεν τον αντέχουν. Μπορεί να μην ακούγεται ευχάσριστα στ΄ αυτιά των πολιτών που ταλαιπωρούνται με τρόπο δραματικό από την οικονομική κρίση και τα μέτρα ,αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Εθνικής Άμυνας δεν επιτρέπουν την περικοπή ακόμη κι ενός ευρώ.