OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Τι συμβαίνει με το πρόγραμμα ναυπήγησης Πυραυλακάτων για το ΠΝ

03/03/2017 - 11:51
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τομέας Άμυνας του Ποταμιού παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία υλοποίησης της σύμβασης των δύο Πυραυλακάτων (ΤΠΚ) Νο 6 και 7 του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) που έχουν αναλάβει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ΝΒΕΕ).

Υπενθυμίζουμε, ότι με την υπογραφή της τροπολογίας υπ’ αριθμόν 163/17 της 28/1/2016 το δημόσιο επανέρχεται λόγω των γνωστών προβλημάτων των ΝΒΕΕ να στηρίξει την εταιρεία προσφέροντας 40 εκ. ευρώ επιπλέον (από αυτά που έχει δώσει μέχρι τώρα), με την αιτιολογία ότι αυτή τη φορά τα χρήματα που θα ξοδευτούν (από τα 40 εκ. ευρώ) θα καταλογιστούν στα ΝΒΕΕ, για να επιστραφούν στο δημόσιο μελλοντικά. H συνεχής οικονομική επιβάρυνση του δημοσίου από μια εταιρεία που έχει υποβάλει αίτηση πτώχευσης, μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Μελετήσαμε όλα αυτά που ειπώθηκαν στη Βουλή την Πέμπτη 16/2/17, όμως δεν ακούσαμε από τον Υπουργό κάτι συγκεκριμένο για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.

Αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς, κύριοι του Υπουργείου είναι ότι θέλετε να κερδίσετε χρόνο – ενώ έχετε σε κατάσταση ομηρίας το ΠΝ – ικανοποιώντας παράλληλα τις ορέξεις κάποιων που έχουν μάθει να επιβιώνουν σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Μας προξενεί δε ιδιαίτερο προβληματισμό, πώς ένας τόσο σημαντικός τομέας που έχει τις δυνατότητες να προσφέρει τόσα πολλά στη χώρα λόγω της τεχνογνωσίας και της στρατηγικής τους θέσης έχει απαξιωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό εις βάρος της εθνικής οικονομίας.

Η δε κυβέρνηση – παρά τα δυο χρόνια θητείας – δεν είχε και δεν έχει τη βούληση για την άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου επιβίωσης /εξυγίανσης των ΝΒΕΕ συμπεριλαμβανομένου και του Νεωρίου της Σύρου που θα έδινε οριστική λύση στα προβλήματα των εργαζομένων και θα κάλυπτε παράλληλα και τις ανάγκες του ΠΝ.

Ζητούμε να μάθουμε σε ποια φάση βρίσκεται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος. Γιατί υπάρχει η καθυστέρηση της προμήθειας των υλικών της κατασκευής; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ροής εργασιών; Θα ολοκληρωθεί εντός των 29 μηνών που προβλέπει η σύμβαση; Αν όχι, πότε; Θα φθάσουν τα 40εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση των ΤΠΚ 6 & 7; Θα απαιτηθεί και νέα κρατική επιχορήγηση; Βασικά ερωτήματα που απαιτούν υπεύθυνες απαντήσεις.

Σας προτείνουμε δε, το ΠΝ να αναλάβει τη διαχείριση ολοκλήρωσης της κατασκευής όταν τα πλοία πέσουν στην θάλασσα – διαθέτουν την τεχνογνωσία – για να προκύψουν έστω κάποια οικονομικά οφέλη και να επιταχυνθεί η παράδοση των ΤΠΚ που τα έχει άμεσα ανάγκη η χώρα μας λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο Αιγαίο.

Tags: ΕΛΕΥΣΙΝΑΝΑΥΠΗΓΕΙΑΠΝΠΟΤΑΜΙΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΙΥΕΘΑ

Related Posts

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18
SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

15/12/2025 - 15:25

Διαβάστε Επίσης

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

Η Πολωνία θα αρχίσει να παράγει νάρκες κατά προσωπικού για να τις τοποθετήσει στα ανατολικά της σύνορα

HUMVEE Hawkeye: Το Κόσοβο αγοράζει αμερικανικά πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς των 105 χιλιοστών

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

Top News

Ειρήνη Μαρινάκη: Το «τελευταίο αντίο» στην σπουδαία Πειραιώτισσα - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση - πρόκληση»

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η ακρίβεια το Νο1 πρόβλημα των πολιτών - Απαισιοδοξία για το 2026 και προβάδισμα 16,1% για τη ΝΔ

Μαρία Σολωμού: «Είμαι μόνη μου, μπορεί να παντρευτώ εκεί στα 70, να δω πως είναι»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert