Τι συμφώνησε στο Ισραήλ ο Καμμένος και τι είπε για τους πυραύλους του Ιράν

Ένα βήμα παραπέρα πήγε τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις η συμφωνία που υπέγραψε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με τον ομόλογό του στο Ισραήλ Moshe Ya’alon.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post η συμφωνία προβλέπει όχι απλά κοινές ασκήσεις αλλά ακόμη και μεταστάθμευση στρατιωτικών δυνάμεων . Που σημαίνει ότι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις μπορούν να μετασταθμεύσουν στην Ελλάδα αλλά και το αντίστροφο.

Οι δηλώσεις Καμμένου για τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις ήταν πολύ θερμές . Και όχι μόνο γι΄ αυτές. Κάνοντας αναφορά στο Ιράν ,το οποίο αυτές τις ημέρες πέτυχε ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα είπε:

« Η τρομοκρατία και το τζιχάντ δεν χτυπούν μόνο τη Μέση Ανατολή χτυπάει επίσης τα βαλκάνια και την Ευρώπη.Η Ελλάδα είναι προσεκτική στο βαλιστικό πρόγραμμα του Ιράν.Η χώρα μας είναι στην ακτίνα του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων.Αν ένας ιρανικός πύραυλος κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο αυτό μπορεί να σημάνει το τέλος όλων των χωρών της περιοχής». Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αίσθηση ,γιατί αυτές τις ημέρες το διεθνές κλίμα σ΄ ότι έχει να κάνει με το Ιράν, έχει αλλάξει .Το Ισραήλ ασφαλώς και βλέπει με ανησυχία την συφωνία που επιτεύχθηκε για το πυρνηνικό πρόγραμματα της Τεχεράνης,αλλά παρόλα αυτά το θέμα του Ιράν δείχνει να έχει εισέλθει σε μια άλλη φάση . Γι΄ αυτό και οι δηλώσεις περί ιρανικών πυραύλων προκάλεσαν ερωτήματα. Στο Ισραήλ βρίσκεται και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ ο οποίος έσπευσε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των ισραηλινών.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι το Ισραήλ “εκτιμά πολύ την επίσκεψή σας εδώ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Αυτό υπογραμμίζει την σημασία των σχέσεων μεταξύ των χωρών» είπε ο  Yaalon.