Τι θα κάνει ο Καμμένος με τις κρίσεις Αρχηγών; Σε ποια ερωτήματα πρέπει να απαντήσει

Σύμφωνα με όσα “μεταδίδονται” από το περιβάλλον του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου ,ίσως και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα γίνουν κρίσεις Αρχηγών.

Ο στρατηγός Κωσταράκος θα πρέπει να ετοιμαστεί απερίσπαστος για την επόμενη θέση του,αυτή του προέδρου της στρατιωτικής επιστροπής της ΕΕ.

Το πρώτο ερώτημα που έχει προκύψει,όσο κι αν ακούγεται παράδοξο είναι αν ο κ.Κωσταράκος θα αποστρατευθεί. Κύκλοι του ΓΕΕΘΑ υποστηρίζουν ότι θα πάει στην θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ως εν ενεργεία. Όχι όποιος υποστηρίζει ότι αυτό είναι απαραίτητο προσόν για τη θέση ,είτε δεν γνωρίζει την αλήθεια ,είτε δεν την λέει. Απόστρατος μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα αυτό είναι πλέον σαφες.

Συνεπώς είναι αποκλειστικά θέμα Καμμένου αν θα κάνει δεκτή την άποψη του ΓΕΕΘΑ ή αν όπως είναι φυσιολογικό θα αποστρατεύσει τον κ.Κωσταράκο. Αν αναρωτιέστε ποια είναι η σημασία θα επισημάνουμε ότι άλλο θα είναι το κόστος για το ταμείο του ΥΠΕΘΑ αν πάει στη νέα θέση ως εν ενεργεία κι άλλο αν πάει ως απόστρατος. Κι αυτά τέτοια εποχή μετράνε ιδιαίτερα. Ο Καμμένος σέβεται ιδιαίτερα τον Α/ΓΕΕΘΑ -του μιλά μόνο στον πληθυντικό- και φέρεται να είναι διατεθειμένος να κάνει και αυτή την υπέρβαση.

Ακόμη βέβαια δεν έχει δει την κοστολόγηση της αποστολής που θα συνοδεύσει τον Α/ΓΕΕΘΑ στις Βρυξέλλες . Πιθανόν να γίνουν κάποιες διορθώσεις ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα μπορεί να “κοπεί” η θέση φωτογράφου που προβλέπεται. Πρόβλεψη που είναι η αλήθεια ξένισε κάποιους στο επιτελείο του Καμμένου. Στα ταξίδια του οι φωτογραφίες του Καμμένου είναι συνήθως από…κινητό τηλέφωνο συνεργάτη του,αφού δεν έχει προσωπικό φωτογράφο.

Αυτά σ΄ ότι έχει να αποφασίσει ο Καμμένος για τον απερχόμενο Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος θα ανοίξει τα φτερά του στην Ευρώπη.

Ποιος θα τον αντικαταστήσει;

Όλοι θεωρούν φαβορί τον Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη. Έχει υπάρξει φαβορί άλλες δυο φορές. Η λογική,αλλά και τα όσα έχει κάνει φυσιολογικά δεν θα άφηναν αμφιβολίες. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι:

•Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας προτιμά την προώθηση του Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη κι όχι του Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη. Σ΄ αυτή την άποψη συνηγορεί και ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Συνεπώς αν και θα θεωρηθεί πολύ μεγάλη έκπληξη , μην αποκλείετε τίποτα. Μην ξεχνάμε ότι στις τελευταίες κρίσεις ο κ.Κωσταράκος ήταν σίγουρο ότι αποστρατεύεται και λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ παρέμεινε.

Ένα ακόμη ερώτημα είναι αν σ΄ αυτές τις κρίσεις Αρχηγών ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λόγο. Στις τελευταίες κρίσεις κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο Τσίπρας παρενέβη μόνο για το θέμα της παραμονής Κωσταράκου. Τον οποίο ο Πάνος Καμμένος μέχρι το πρωί της ημέρας που έγινε ΚΥΣΕΑ είχε για αποστρατεία, αλλά μετά ήθελε να τον κρατήσει παρά την αντίθεση του τότε ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου, την οποία υποστήριζε ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας. Τώρα ΑΝΥΕΘΑ είναι ο Δημήτρης Βίτσας ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε φάση ενημέρωσης.