Τις «βιτρίνες» είδε στο Άμπου Ντάμπι ο Καμμένος – Τι «γλυκοκοίταξε» για το ΠΝ

Μια ματιά “στις βιτρίνες” έριξε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού “INDEX-2015” στο Άμπου Ντάμπι. Από τις φωτογραφίες που έστειλε η Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ ξεχωρίσαμε ως πρώτη αυτή με τον ΥΕΘΑ στο περίπτερο της DCNS και των φρεγατών Fremm.

Ο Καμμένος είπε στην τελευταία συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση “θα κάνει όσο το δυνατόν περισσότερους εξοπλισμούς”, αλλά βέβαια και ο ίδιος γνωρίζει ότι προς το παρόν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι συντήρηση,αναβάθμιση και εκσυγχρονισμούς. Κι όλα αυτά με μέτρο.

Βέβαια αυτό δεν τον εμποδίζει να σχεδιάζει και να οραματίζεται. Και η περίπτωση των γαλλικών φρεγατών Fremm τον βρίσκει θετικό.

Οι Γάλλοι μας είχαν σχεδόν έτοιμους αλλά τους πρόλαβε η οικονομική κρίση. Έγινε μια προσπάθεια όταν ήρθε ο Ολάντ να δει τον Σαμαρά στην Αθήνα να “στηθεί” ένα “λίζινγκ” για να χρησιμοποιήσουμε δύο Fremm, αλλά δεν προχώρησε τίποτα.

Οι Γάλλοι πάντως πούλησαν μια φρεγάτα πρόσφατα στην Αίγυπτο και κάπως ανάσαναν.

Στη φωτό -δεύτερος από δεξιά στην πρώτη φωτογραφία- μεταξύ άλλων και ο άνθρωπος που στην Αθήνα “έτρεξε” πολύ -χωρίς επιτυχία- την υπόθεση των Fremm, ο Χρήστος Χούμπαυλης. Ο οποίος γενικώς «τρέχει» τα «γαλλικά εξοπλιστικά προϊόντα».

Για τις Fremm πάντως θα πρέπει να περιμένουν όλοι την ανάπτυξη και την ανάκαμψη για να ξαναγίνει έστω συζήτηση.

Η έκθεση

Η Διεθνής Εκθεση Αμυντικού Υλικού «IDEX-2015» πραγματοποιείται από το 1993 ανά διετία στο Άμπου-Ντάμπι.

Ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε το εθνικό ελληνικό περίπτερο και όλα τα περίπτερα ελληνικών εταιρειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση.

Διαβεβαίωσε τους Έλληνες εκθέτες για τη συνεχή και αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στις προσπάθειες τους για την ενίσχυση και διεύρυνση των συνεργασιών τους με εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε περίπτερα άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού περιπτέρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.