Το παρασκήνιιο των περικοπών στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ

Πυκνό είναι το παρασκήνιο που αφορά  στις περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ από τους κωδικούς του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαβουλεύσεις αλλά και η αναζήτηση κωδικό-κωδικό κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης μάλιστα ανέφεραν ότι το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ «κλείδωσε» σε δυο δόσεις, αφού σε πρώτο χρόνο φέρεται ότι αναζητούνταν περί τα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Πέραν του ισοδύναμου που έχει υποβληθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο στο οικονομικό επιτελείο, φέρεται να υπάρχει ταύτιση στην αναγκαιότητα για αναπλήρωση αυτών των κονδυλίων και μάλιστα σε βραχύ ορίζοντα. Και τούτο διότι από τους συγκεκριμένους κωδικούς εξαρτάται η λειτουργικότητα σημαντικών δραστηριοτήτων και ενεργειών. 

Σε κάθε περίπτωση το ισοδύναμο της αναδιοργάνωσης ναι μεν δεν συγκαταλέγεται στα λεγόμετρα μέτρα άμεσης απόδοσης ωστόσο σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο οικονομικό επιτελείο μπορεί βραχυπρόθεσμα και κυρίως μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο.