OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Το ‘πε και το’ κανε για την Κόλλια – Τσαρουχά ο Πάνος Καμμένος

20/09/2018 - 06:00
Share on FacebookShare on Twitter

 Το ‘πε και το’ κανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ανέθεσεστην νέα Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μεταξύ άλλων, την αρμοδιότητα ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είχε ο ίδιος αννακοινώσει από την ΔΕΘ, όπου είχε αναφέρει πως φέρνει την κ. Κόλλια-Τσαρουχά στην Αθήνα για να αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο και να μεταφέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Θράκη.

Με την αρμοδιότητα της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας επιφορτίστηκε, μεταξύ άλλων, η νέα Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο το οποίο έχει παραμείνει στάσιμο εδώ και καιρό.

Από τα κεντρικά σημεία του ήδη εκπονημένου σχεδίου αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η αναβάθμιση της ΑΣΔΕΝ σε Διοίκηση Αρχιπελάγους και η ίδρυση του Ελληνικού Joint Special Forces Command, καθώς και το κλείσιμο πολλών στρατοπέδων σε περιοχές χαμηλού ενδιαφέροντος και η ενίσχυση στρατηγικά ευαίσυητων περιοχών όπως αυτή της Θράκης.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, στο χαρτοφυλάκιο της νέας Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, εκτός από την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, εντάσεται η Εθνοφυλακή, αλλά και τα θέματα των  αναπήρωνν πολέμου και ειρηνικής περιόδου, των θυμάτων πολέμου, των εφέδρων πολεμιστών και των αγωνιστων της Εθνικής Αντίστασης, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερα η Υφυπορυγός Εθνικής Ασφάλειας έχει την αρμοδιότητα να:

  1. Αποφασίζει για τη συγκρότηση, ανασυγκρότηση και διάλυση μονάδων και σχηματισμών των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των διακλαδικών μονάδων, μετά από εισήγηση του οικείου Ανώτατου Συμβουλίου ή του ΓΕΕΘΑ και γνωμάτευση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), που προβλέπει το εδάφιο ζ΄ της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν.2292/1995, όπως ισχύει.
  2. Ασκεί τις οικονομικές αρμοδιότητες μέχρι του ποσού των δεκαπέντε εκατομμυρίων (15.000.000) ευρώ και τις διοικητικές αρμοδιότητες συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των προϋπολογισμών, πλην του ορισμού των διοικήσεων, στα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.
  3. Ασκεί τις προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την κείμενη νομοθεσία αρμοδιότητες σχετικά με τις ποινικές και αστικές υποθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού.
  4. Εισηγείται και εφαρμόζει τη νομοθεσία που σχετίζεται με τους ανάπηρους πολέμου και ειρηνικής περιόδου, τα θύματα πολέμου, τους έφεδρους πολεμιστές και τους αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης και αποφασίζει για θέματα που αφορούν τα σχετικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Η αρμοδιότητα αυτή ασκείται από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό.
  5. Αποφασίζει για θέματα που αφορούν την εθνοφυλακή. Η αρμοδιότητα αυτή ασκείται από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό.
  6. Αποφασίζει για τα θέματα των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των λοιπών Στρατιωτικών Σχολών, Κέντρων Εκπαίδευσης και Σχολείων που υπάγονται στα Γενικά Επιτελεία, καθώς επίσης και για το διορισμό, την πρόσληψη, εξέλιξη και μονιμοποίηση του κάθε κατηγορίας εκπαιδευτικού προσωπικού. Η αρμοδιότητα αυτή ασκείται από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό.

Δείτε ολόκληρη την σχετική απόφαση:

Tags: ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΥΕΘΑΥΠΕΘΑΥΦΕΘΑ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert