OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος»: «Τορπίλες» Καμμένου για πιέσεις

10/11/2017 - 17:30
Share on FacebookShare on Twitter

«Τορπίλες» για πιέσεις που δέχθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων εξαπέλυσε στην ομιλία του στο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος προς τα εν ενεργεία στελέχη αλλά και στους απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού ζήτησε συγνώμη γιατι ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί η δέσμευση για την οικονομική αποκατάστασή τους.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:
«Με την ευλογία της εκκλησίας είμαστε σήμερα εδώ, στην ύψιστη τιμή για το Πολεμικό μας Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, για να γονατίσουμε μπροστά στους ήρωες που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Έπεσαν μαχόμενοι για την ελληνική σημαία.
Έπεσαν μαχόμενοι για να διαφυλάξουν την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την τιμή της πατρίδας μας.
Έπεσαν μαχόμενοι για να δημιουργήσουν ιδανικά για τις επόμενες γενιές.

Είμαι περήφανος ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος, γιατί όπου κι αν βρεθώ, εκτός Ελλάδος, σε χώρες σύμμαχες, αλλά και σε χώρες με τις οποίες υπήρξαμε αντίπαλοι στο παρελθόν, αισθάνομαι το σεβασμό, ακριβώς λόγω της θυσίας όλων αυτών των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των διόπων και των ναυτών, που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι ως έθνος και για την τιμή της πατρίδος στις μεγάλες συμμαχίες στις οποίες η ελληνική σημαία βρίσκεται πάντα πρώτη στις παρελάσεις.

Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής, στους ήρωες που πιστοί στον όρκο τους έδωσαν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους, για την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Σε εκείνους που πίστεψαν και πιστεύουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους στην ιερότητα του καθήκοντος για την πατρίδα.

Καθήκον το οποίο σε περίοδο ειρήνης και πολέμου είναι αναλλοίωτο στο διάβα των αιώνων για τα στελέχη και τους κληρωτούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι με πλήρη συνείδηση της αποστολής τους στέκουν αταλάντευτοι φρουροί στα πελάγη και κατά την περίοδο της ειρήνης ασκούνται σε συνθήκες πολέμου.

Αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο στέλνω από εδώ, από αυτή την κορυφαία εκδήλωση απόδοσης τιμής στους ήρωές μας, προς τους πολίτες, αλλά και προς εκείνους οι οποίοι σκέφτονται να εξομοιώσουν το έργο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με το αξιοσέβαστο έργο άλλων πολιτών που υπηρετούν την πατρίδα από άλλες θέσεις. Δεν είναι το ίδιο.

Πριν από λίγο διαβάσαμε τον κατάλογο των ηρώων που έπεσαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τη διάρκεια της εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο, αλλά διαβάσαμε και έναν μακρύ κατάλογο στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος που έπεσαν σε καιρό ειρήνης.

Δεν υπάρχει καιρός ειρήνης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Βρισκόμαστε σε έναν συνεχή πόλεμο και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρετούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι συνθήκες πολέμου. Κάθε μέρα στο Αιγαίο, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, τα πλοία μας προστατεύουν τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Θέλω σε αυτό το σημείο να πω ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η ανταπόκριση των πολιτών. Η παρουσία των πολιτών στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της παραμονής του «Αβέρωφ», ο σεβασμός με τον οποίο αποτίουν φόρο τιμής επισκεπτόμενοι το θωρηκτό της νίκης και της ελευθερίας, οι συμβουλές των πατεράδων, των μανάδων, των παππούδων και των γιαγιάδων προς τα παιδιά και τα εγγόνια τους, δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός πιστεύει στις Ένοπλες Δυνάμεις και γνωρίζει την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να κάνει αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας όταν από το υστέρημά τους καταφέραμε εν καιρώ οικονομικής κρίσης, όπως και σήμερα, να αποκτήσουμε το θωρηκτό «Αβέρωφ». Να δώσει δηλαδή ο ελληνικός λαός το 90% – το 10% εδόθη τότε από τον Γεώργιο Αβέρωφ – για την ενίσχυση της άμυνας της πατρίδος.

Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω, κ. Πρόεδρε, ότι για την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία η υποχρέωση και το καθήκον της αποδόσεως των οφειλομένων τιμών προς τους ήρωες που έπεσαν ισχύουν και για όλους εσάς τους ήρωες που δεν δώσατε την τελευταία ρανίδα του αίματός σας, αλλά δώσατε όλη σας τη ζωή στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα και στα άλλα όπλα και στα Σώματα Ασφαλείας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πράγματι, όπως το περιγράψατε, ζούμε σε έναν πόλεμο. Οι πιέσεις που υφιστάμεθα είναι τεράστιες και όταν κάποια στιγμή θα παραδώσω τη ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εγώ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι άλλοι Αρχηγοί, θα μπορέσουμε να αποκαλύψουμε τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχαμε αντισταθεί με τη δική σας βοήθεια.

Οφείλω, βεβαίως, επειδή έχω την πολιτική ευθύνη, να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη γι’ αυτό που δεν καταφέραμε και να σας διαβεβαιώσω ότι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία επτά χρόνια τα εν ενεργεία, αλλά και τα εν αποστρατεία στελέχη μας έχουν υποστεί μια τεράστια μείωση στα εισοδήματά τους. Παρ’ όλα αυτά είναι όλοι όρθιοι και οι ενεργεία και οι βετεράνοι μας. Δεν υπάρχουν εν αποστρατεία στελέχη, είναι βετεράνοι και έφεδροι και όταν τους καλέσει η πατρίδα είμαι βέβαιος ότι όλοι θα έρθουν στην πρώτη γραμμή.

Γνωρίζουμε και μαχόμεθα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πολύ σύντομα η πατρίδα μας βγαίνει από αυτή την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας την οποία ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Την παράδοση ακόμα και της δημοκρατίας, διότι δεν αποφασίζαμε εμείς για εμάς, αλλά άλλοι για εμάς.

Να σας διαβεβαιώσω, επίσης, ότι μόλις μπορέσουμε, όποιο ποσοστό οξυγόνου και να αποκτούμε, θα δίνεται προς αποκατάσταση αυτής της τεράστιας αδικίας την οποία έχουν υποστεί και τα εν ενεργεία και τα εν αποστρατεία στελέχη.

Κλείνοντας, θέλω να απευθυνθώ προς τους συγγενείς των πεσόντων, στους συγγενείς των ηρώων. Γνωρίζω ότι μέσα σε κάθε οικογένεια, πέραν της μεγάλης τιμής να υπάρχει αναρτημένη στο σπίτι η φωτογραφία ενός ήρωα, υπάρχει και το δράμα μιας οικογένειας. Να σας διαβεβαιώσω ότι όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, η πολιτική ηγεσία, αλλά και ο ελληνικός λαός είναι μέλη της δικής σας οικογένειας. Πονούν για τους ήρωες που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος και αποτελούν παράδειγμα για το αύριο. Να ξέρετε ότι κρατήσαμε όρθιοι και όσον αφορά και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω σε αυτό το σημείο να συγχαρώ τη στρατιωτική ηγεσία, το σύνολο των αξιωματικών και των υπαξιωματικών και των κληρωτών, διότι παρά το γεγονός ότι μειώθηκε κατά 40% ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συντήρησαν τα μέσα με προσωπική δουλειά και ευθύνη. Το Πολεμικό Ναυτικό συντήρησε τα πλοία, παρότι δεν είχαμε τα μέσα να το κάνουμε, ούτε καν τα ανταλλακτικά. Και όμως οι διαθεσιμότητες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο υψηλότερο σημείο.

Προσκυνώ, λοιπόν, μπροστά στους ήρωες, αποδίδω τις οφειλόμενες τιμές σε όλους τους εν ζωή βετεράνους και από αυτόν τον ιερό χώρο διαβεβαιώνω άπαντες ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας και για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Το καθήκον μας όταν αναλαμβάνουμε μια θέση ευθύνης, είτε πολιτική είτε στρατιωτική, είναι να αποδώσουμε στους επόμενους την πατρίδα μας τουλάχιστον στα όρια που την παραλάβαμε.

Θέλω να ξέρετε ότι αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά και ότι είμαστε σε θέση οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, όχι μόνο να διαφυλάξουμε την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία, αλλά και να συνεχίσουμε την ένδοξη παράδοση του Πολεμικού. Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος που εσείς παραδώσατε στους νεότερους.

Αιωνία τους η μνήμη».


Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Related Posts

Δένδιας - Ινδία
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

09/02/2026 - 17:43
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert