OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Τσίπρας προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας

15/02/2018 - 12:07
Share on FacebookShare on Twitter

Μηνύματα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας, λίγα 24ωρα μετά την τουρκική πρόκληση στα Ίμια με τον εμβολισμό του σκάφους ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού «Γαύδος» από τουρκική ακταιωρό. 

Υψηλοί ήταν οι τόνοι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια ομιλίας του στους άνδρες και τις γυναικες του Λιμενικού Σώματος. ««Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει, δεν θα δεχθεί και δεν θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» και τόνισε οτι «η ψυχραιμία και η υπευθυνότητα αποτελούν στάση γενναιότητας αντιθέτως η θρασύτητα αποτελει στάση ανευθυνότητας αλλα και στάση δειλίας, θρασυδειλίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Τα δικά μας ανατολικά σύνορα ειναι τα ανατολικά σύνορα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ειναι κατι που πρεπει να ξεχνάμε αλλα κατι που πρέπει να το λαμβανουν υποψη οσοι τα αμφισβητούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Η επιθετική ρητορική στρέφεται έναντι ολόκληρης της Ευρωπαϊκης Ένωσης» πρόσθεσε.  Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο επεισόδιο στα Ίμια δήλωσε οτι «τις τελευταιές μέρες υπήρξαν περιστατικά που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» και τόνισε με νόημα οτι «Το μήνυμα μας και τώρα και αυριο και πάντα, ειναι μήνυμα σαφές. Οι άνδρες του Λιμενικού Σωματος ειναι στο Αιγαίο για να σώζουν ζωες όχι για να θέτουν σε κίνδυνο ζωές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει, ουτε να δεχθεί ή να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν ειναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια, ειναι μια χώρα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Μια χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή».

«Σίγουρα κάποιους τους ενοχλεί η αναβαθμισμένη θεση της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, τους καλουμε όμως να συμβιβαστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

«Η ψυχραιμία και η υπευθυνότητα αποτελούν στάση γενναιότητας αντιθέτως η θρασύτητα αποτελει στάση ανευθυνότητας αλλα και στάση δειλίας, θρασυδειλίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία και τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος για τις επιτυχίες τους, λέγοντας ότι επιτελούν το καθήκον τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες πάντα με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος και επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, συνολικά, κατά τον τελευταίο χρόνο, κατασχέθηκαν πάνω από 14 τόνοι ναρκωτικών ουσιών και έγιναν πάνω από 490 συλλήψεις διακινητών, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τα στελέχη του Λιμενικού σε επιχειρήσεις, υψηλής επικινδυνότητας. Ενώ και για το λαθρεμπόριο καπνικών, έγιναν 140 συλλήψεις και κατασχέθηκαν πάνω από 45 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, με εκτιμώμενο κόστος δασμών στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Tags: ΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Στην Πορτογαλία ο Νίκος Δένδιας: Θα επισκεφθεί την βάση που φιλοξενεί τα C-390

06/05/2026 - 15:25
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Νέα πραγματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά» [vid]

05/05/2026 - 15:57
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας και τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού – Η Τουρκία δεν είναι το κύριο πρόβλημά μας» [vid]

28/04/2026 - 18:08

Διαβάστε Επίσης

Πεσκόφ: Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην Κόκκινη Πλατεία για την προστασία του Πούτιν και της παρέλασης για την «Ημέρα της Νίκης»

Ιράκ: Αγοράζει 20 συστήματα αεράμυνας από την Τουρκία μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε στον πόλεμο ΗΠΑ – Ιράν

Κίνα: Πρώην υπουργοί Άμυνας καταδικάστηκαν σε θάνατο με αναστολή για διαφθορά

Οι Ευρωπαίοι ζητούν μεγαλύτερη ανεξαρτησία – Μειώνονται δραματικά όσοι θεωρούν πως οι ΗΠΑ είναι αξιόπιστος σύμμαχος

Γιος του επικεφαλής της Χαμάς στις διαπραγματεύσεις με το «Συμβούλιο Ειρήνης» σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Ρωσία: Φοβάται ουκρανική επίθεση την «Ημέρα της Νίκης» και υπόσχεται αντίποινα – Καλεί διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο

Γαλλία: «Εκτός συζήτησης» η άρση «ακόμη και της παραμικρής κύρωσης» στο Ιράν όσο το Ορμούζ παραμένει αποκλεισμένο

H Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε της νύκτα 347 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη – Δύο drones συνετρίβησαν στη Λετονία

Top News

Νατάσα Θεοδωρίδου και Γιάννης Καρυπίδης στην πρώτη κοινή δημόσια εμφάνιση - Το σχόλιο της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Μαριαλένα Ρουμελιώτη - Σάκης Κατσούλης: Εικόνες από το baby shower που έκαναν πριν τη γέννηση του γιου τους

Σία Κοσιώνη: «Όταν έχω κάτι να πω, θα το πω» απάντησε σε ερώτηση για την επικείμενη αποχώρησή της από τον ΣΚΑΪ

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έβαλε ποδιά και μαγείρεψε στο Άγιο Όρος - Τα λόγια του τραγουδιστή στην κάμερα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert