OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Τσίπρας – Ζάεφ: Τηλεφωνική επικοινωνία με ευχές και μηνύματα

03/01/2018 - 09:30
Share on FacebookShare on Twitter
Πρώτη δημοσίευση: 2018-01-02 23:09:05
Tελευταία ενημέρωση: 2018-01-03 09:30

Σε επίπεδο κορυφής μεταφέρονται όπως φαίνεται οι επαφές για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές επαφές για την ονομασία των Σκοπίων, ανακοινώθηκε χθες 2.1.2018 ότι ο πρωθυπουργός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Οι δύο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν πρωτοχρονιάτικες ευχές. 

Ζάεφ: Το όνομα θα βοηθήσει στην έναταξη μας στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε στις 2.1.2018 την αισιοδοξία ότι εντός του 2018 θα βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος, και σημείωσε ότι με την επίλυση του ζητήματος αυτού, η χώρα του θα κατορθώσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αποφασιστικότητα, όπως είπε, της πλευράς της ΠΓΔΜ να εισέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, το τρέχον εξάμηνο, για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

«Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για ουσιαστική και πραγματική διείσδυση στην επίλυση του ζητήματος ονόματος, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια λύση, αλλά γι ‘αυτό, φυσικά, είναι απαραίτητη και η ετοιμότητα από την άλλη πλευρά» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι ακριβώς γι’ αυτό αποφάσισε να περάσει στη Θεσσαλονίκη τις γιορτές για το νέο έτος, με σκοπό να στείλει και ένα μήνυμα ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να ανοίγουν τις κλειστές θύρες, προκειμένου οι πολίτες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους και να εγκαταλειφθούν οι προκαταλήψεις.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πέρασε τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, καλεσμένος του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και όπως ανέφερε σήμερα, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, του τηλεφώνησαν για να του ευχηθούν καλή χρονιά, τόσο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 

Eνιαία πρόταση  ζητάει η Νέα Δημοκρατία

Να καταθέσει η κυβέρνηση ενιαία πρόταση για το Σκοπιανό ζήτησε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και πρόσθεσε ότι η ενιαία πρόταση αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος για το θέμα.

«Δεν μπορούμε να επιχειρήσουμε να διευκολύνουμε την κυβέρνηση εάν οι δύο εταίροι της έχουν διαφορετική θέση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Επανέλαβε ότι η θέση της ΝΔ είναι εκείνη που εκφράστηκε στο Βουκουρέστι το 2008: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

Ερωτηθείσα για το αν η ΝΔ -εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές- θα επιδιώξει συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, η κυρία Σπυράκη είπε ότι «η ΝΔ θα είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης, είναι κοντά στην αυτοδυναμία αλλά σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις. Εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές θα βρεθούν συνομιλητές να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Το πότε θα γίνουν εκλογές είναι επιλογή της κυβέρνησης είπε ακόμη η κυρία Σπυράκη και πρόσθεσε ότι το νωρίτερο το καλύτερο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣΠΓΔΜΣΚΟΠΙΑΥΠΕΞ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Επανέρχονται στην κυριότητά του ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ.

25/01/2026 - 11:56
ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού

24/01/2026 - 11:10
Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δένδιας: Μονομερές δικαίωμα και δικαίωμα κυριαρχίας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια

22/01/2026 - 12:49

Διαβάστε Επίσης

ΥΠΕΘΑ: Επανέρχονται στην κυριότητά του ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ.

Κίεβο: Περίπου 1.700 πολυκατοικίες παραμένουν χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα

Κομπάνι: Το φιλοκουρδικό τουρκικό κόμμα DEM ζητά να σταματήσει η πολιορκία της πόλης από τις συριακές δυνάμεις

Τίρανα: Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές σε συγκέντρωση του Μπερίσα με αίτημα την παραίτηση του Ράμα

Μπέλγκοροντ: Ουκρανική επίθεση με πυραύλους και drones εναντίον ενεργειακών υποδομών

Μινεάπολη: Θύελλα για τη νέα εκτέλεση πολίτη από πράκτορες της ICE – Βίντεο ντοκουμέντο

Apache A+: Πέρασε με άριστα τις βολές πιστοποίησης με τα νέα αναβαθμισμένα οπτικά και περιμένει τους SPIKE NLOS

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή άνοδος θερμοκρασίας

Top News

Καιρός: Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα χτυπήσουν τη χώρα – Έρχονται βροχές και ισχυροί άνεμοι

Χειμερινές εκπτώσεις: Κυριακή με ανοιχτά τα καταστήματα - Υποτονική η κίνηση παρά τις ελκυστικές τιμές

Δέσποινα Βανδή: «Όταν αποχώρησα από το σχήμα του Σφακιανάκη ήμουν στριμωγμένη οικονομικά, αλλά θα το ξαναέκανα»

Extreme makeovers: Από την «Πρώτη Κυρία» Κέιτι Πέρι στο Νταβός, στη Τζέρι Χάλιγουελ και την «Μέγκαν Μαρκλ της Σουηδίας»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert