Βενιζέλος έξαλλος κατά Τόσκα και σκληρή απάντηση από Πανούση

Απίστευτη ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και τον Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την ακρόαση του ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιου Αναστασάκου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. 
Βαριές κατηγορίες και εκφράσεις εκτοξεύτηκαν μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να του πει ο υπουργός σε ποια υπηρεσία τοποθετήθηκε ο Σταύρος Σταυρόπουλος. Η απάντηση του Νίκου Τόσκα «δεν ξέρω, δεν ζήτησα να μάθω… όπου τον τοποθετήσει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ» προκάλεσε «εγκεφαλικό» στον κ. Βενιζέλο που ξέσπασε λέγοντας «αλήθεια μας λέτε; Δεν ξέρετε που πάει ένας υποστράτηγος! Εδώ ζητήσατε τον φάκελο για τα επεισόδια στα Εξάρχεια και δεν ξέρετε που πάει ένας υποστράτηγος; Οφείλετε να ξέρετε…»

Ο κ. Τόσκας απάντησε: «Ότι αυτό θα ήταν παράβαση καθήκοντος… Εγώ δεν παίρνω στικάκια και σχέδια από το υπουργείο όπως εσείς. Γνωριζόμαστε όλοι…».

Ο κ. Βενιζέλος άρπαξε το… γάντι και απάντησε: «Πράγματι γνωριζόμαστε όλοι. Και εγώ σας ξέρω από τότε που ήσασταν έξω από την πόρτα του υφυπουργού Άμυνας Πάνου Μπελγίτη, και ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σας βρήκα εκεί. Ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη είχατε άποψη για το πού θα τοποθετηθεί ο κάθε αξιωματικός στις Ένοπλες Δυνάμεις…»
«Εγώ δεν είχα γνώση ούτε και για γερμένα υποβρύχια…», είπε ο κ. Τόσκας με τον Βενιζέλο να ξεσπά: «Είστε θρασύς και πολιτικά ανήθικος και αυτό φαίνεται και από την τυχοδιωκτική διαδρομή που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό όπου σας συμφέρει… Παρεμβαίνετε όπου θέλετε και μετά μας λέτε εδώ ότι δεν γνωρίζετε… Καμία, όμως, πολιτική αλητεία δεν τελειώνει έτσι… Είμαστε στην αρχή της υπόθεσης και θα δείτε που θα φτάσουμε… »

Απάντηση Πανούση για την μήνυση εναντίον του
«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.
Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει; τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).
Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.
Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).
Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα….» ή θα χαθεί μαζί τους.
Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.
ΥΓ1. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”
ΥΓ2. Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;)».