OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Βενιζέλος για υποβρύχια: «Επιδιώκουν τον πολιτικό μου θάνατο με το θέμα των ναυπηγείων»

10/12/2013 - 07:15
Share on FacebookShare on Twitter

Το χρέος είναι αντιμετωπίσιμο, με πολλούς τρόπους, χωρίς δάνειο, η χώρα δεν θα πάρει νέο δάνειο και άρα δεν θα υπάρχει νέο μνημόνιο, θα υπάρχει, ωστόσο, επιτήρηση, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία κλπ, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, αργά χθες το βράδυ.

Ο κ. Βενιζέλος, που άσκησε, για μια ακόμα φορά, εντονότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έχει άψογες σχέσεις με τον πρωθυπουργό και διαφοροποιήθηκε σε σχέση με το μέγεθος των ευθυνών καθενός στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ότι οι ευρωεκλογές είναι δευτερεύουσες εκλογές που δεν θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης.

Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει παθητικά στις ευρωεκλογές. Υπάρχουν, ακόμα επτά μήνες, είπε, και κάθε εβδομάδα θα αναλαμβάνεται και μια πρωτοβουλία. Χαρακτήρισε «στρατηγική της ανεκπλήρωτης εφόδου» τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα καταρρεύσει στις ευρωεκλογές.

Ανέφερε επίσης ότι μπορεί να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015, ώστε να μη πάμε σε εκλογές, ενώ για το πρόσωπο του Προέδρου είπε ότι όλα είναι ανοιχτά και ότι θα μπορούσε να προέρχεται και από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως κάποιος του μεγέθους του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε πίσω σε όσα έχουμε πει» και διατύπωσε τα τέσσερα όχι της κυβέρνησης, κατά τις συζητήσεις με την τρόϊκα: Όχι νέα οριζόντια μέτρα. Όχι νέοι φόροι. Όχι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία. Όχι ομαδικές απολύσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του κ. Στουρνάρα που υποστήριξε ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα άδικο φορολογικό σύστημα, κάποιοι υπερφορολογούνται και κάποιοι φοροδιαφεύγουν και αυτή είναι μια άδικη κατάσταση.

Εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η κριτική τον προσβάλει στην προσωπική πολιτική του υπόσταση. Και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί εναντίον του συμβόλαιο πολιτικού τραυματισμού ή θανάτου του, συμπληρώνοντας ότι τα συμβόλαια ανατίθενται από συμφέροντα και μάλιστα από θιγόμενα συμφέροντα. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται εναντίον του για το θέμα των υποβρυχίων, τονίζοντας ότι κάποια συμφέροντα θέλουν τη διάλυση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά προς όφελός τους. Αντίστοιχα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσαρεστήθηκε από το PSIαπό το οποίο δυσαρεστήθηκαν και κάποιες Τράπεζες. Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έστησε σκευωρία εναντίον του με τη συνεργασία συμφερόντων, αλλά και ανθρώπων των μυστικών υπηρεσιών.

Ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στο στόχαστρό του το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο, επιδιώκοντας τη διάλυση του Κινήματος και μέσω αυτής την πτώση της κυβέρνησης. Και πρόσθεσε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για την έξοδο από την κρίση, δεν υπάρχει ούτε στρατηγική για την εποχή μετά το μνημόνιο. Επίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι όσο πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι η συνοχή του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο είναι και η συνοχή της ΝΔ.

Ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη «που τα πληρώσαμε όλοι μας», αναφερόμενος στην περίοδο 2009-2001, διαφοροποιούμενος ως προς το μέγεθος των ευθυνών καθενός. Δεν ήμασταν όλοι πρωθυπουργοί, υπουργοί Οικονομικών ή στον σκληρό πυρήνα του επιτελείου που έπαιρνε τις αποφάσεις.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι είναι ανοιχτό θέμα το αν στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, στις οποίες η επιδίωξη είναι υπάρξει ένα ενιαίο σχήμα της κεντροαριστεράς, τύπου Ελιάς. Το θέμα με τα ονόματα των κομμάτων θα συζητηθεί, όπως και πολλά άλλα θέματα, σε μια μεγάλη Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, στην οποία θα προσκληθούν όλοι. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η πρόσκληση απευθύνεται και σε παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η ‘Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και άλλα.

Σε ερώτηση για το να υπάρχει θέμα αλλαγής ονόματος στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται τώρα, για να προσθέσει πως όταν φθάσουμε στη δημιουργία του άλλου χώρου, τότε θα συζητηθούν όλα.

Στις δημοτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεργαστεί με κόμματα, αλλά θα υποστηρίξει πρόσωπα, όπως ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα και ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη.
  

Tags: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Related Posts

FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε πρώην διπλωμάτης – Κατηγορείται ότι πουλούσε μυστικά στις ΗΠΑ

Γερμανία: Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά προσοχή σε όσους επισκέπτονται την Τουρκία – Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων

Ρωσία: O Ριαμπκόφ κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέλει να «τορπιλίσει» τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου

Ζελένσκι: Έτοιμος να προκηρύξει δημοψήφισμα επί του ειρηνευτικού σχεδίου του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Νιγηρία: Προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών – Παρείχε τις πληροφορίες στις ΗΠΑ για την επίθεση στο Σόκοτο

KAAN: Παραδόθηκαν 10 κινητήρες F110 για τα τουρκικά μαχητικά – Σε εξέλιξη συνομιλίες για ακόμη 80

IRIS-T: Η Γερμανία παρέδωσε το ένατο σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία – Ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Το Ισραήλ αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος τη Σομαλιλάνδη, την αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλίας

Top News

Γιάννης Ραγκούσης και Μαρίνα Κοντοτόλη παντρεύτηκαν - Το φωτογραφικό άλμπουμ από το μυστήριο

Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη

Άρης Μουγκοπέτρος: Η γυναίκα του ζητούσε 700 ευρώ για να βλέπει τα παιδιά του, αποκαλύπτει συγγενικό του πρόσωπο

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Έχασα τη μάνα μου και διαλύθηκε όλος μου ο κόσμος, δεν μπορώ ακόμα να δω ταινίες της»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert