Βόμβα στο Κολωνάκι: Τηλεφώνημα Παυλόπουλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του μετά την τοποθέτηση βόμβα στο Κολωνάκι, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

«Μετά την χθεσινή ιταμή και εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, και του επιβεβαίωσε την αμέριστη συμπαράστασή του προς την Εκκλησία της Ελλάδος και τους Λειτουργούς της», σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στις έρευνες για την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που σημειώθηκε στις 07:10 το πρωί της Πέμπτης (27.12.2018) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου του Αγίου Διονυσίου, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει κυρίως ορισμένα στοιχεία από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, τα οποία μπορεί να είναι αξιοποιήσιμα.

Επίσης, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προσπαθεί να εντοπίσει ίχνη dna στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, που αποτελούνταν από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι και ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401, ενώ ο νεωκόρος, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό.