Βουλή: Τσίπρας και Μητσοτάκης συγκρούστηκαν για την ανομία στα Πανεπιστήμια

Σοφότεροι δεν γίναμε από την σημερινή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ώρα του πρωθυπουργού με θέμα την ανομία στα Πανεπιστήμια.

Τέσσερις μακροσκελείς μονόλογοι και από τους δυο με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι ανομία επικρατούσε πάντα και ότι σήμερα οι αριθμοί δείχνουν ότι τα περιστατικά βίας σε σχέση με το παρελθόν έχουν μειωθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει ότι και ανομία υπάρχει και να ζητεί μετ’ επιτάσεως την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Στην αντιπαράθεση είχαμε από προσκλήσεις για καφέ στο σπίτι του πρωθυπουργού μέχρι αναφορά στην πόλη του Batman το Gotham. Όπως και το πως προφέρεται στα αγγλικά το πανεπιστήμιο Columbia…

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές στην συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιπλήττει στην αρχή τον πρωθυπουργό γιατί τον “έστησε” για αρκετή ώρα.

«Η συνέπεια δεν είναι το δυνατό σας χαρακτηριστικό κ. Τσίπρα έτσι δεν είναι; 45 λεπτά σας περιμένουμε. Να μάθετε να σέβεστε το κοινοβούλιο και τους πολιτικούς σας αντιπάλους!», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης στην πρωτολογία του μίλησε για «Μια αφόρητη πραγματικότητα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ή ωραιοποίησης». Έκανε λόγο «ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο, δυστυχώς, με την ανοχή της κυβέρνησης, συνεχώς διογκώνεται. Μια απειλή για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, μια απειλή τελικά για την ίδια την Δημοκρατία: Γιατί βέβαια η ανομία και η βία, που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια, εξάγονται και κατακαίνε, κάθε τόσο, την καθημερινότητα των Ελλήνων. Εγκληματικές ομάδες χρησιμοποιούν, σήμερα, τα Πανεπιστήμια, ως βάση για δραστηριότητες του κοινού ποινικού δικαίου, όπως η διακίνηση ναρκωτικών ή το εμπόριο λαθραίων προϊόντων. Ενώ την ίδια ώρα, οι διαβόητες «συλλογικότητες», όπως τις αποκαλεί η κυβέρνηση, ελέγχουν πολλές πανεπιστημιακές σχολές. Τις έχουν μετατρέψει σε στέκια κουκουλοφόρων, σε γιάφκες για μολότοφ και σε ορμητήρια για επεισόδια και καταστροφές στις περιοχές γύρω τους».