OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Θρίλερ στις Βρυξέλλες με το ελληνικό χρέος

21/11/2012 - 00:03
Share on FacebookShare on Twitter

Nα γεφυρωθεί το τεράστιο χάσμα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωζώνης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας, προσπαθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία συνεχίζεται μετά από την προσωρινή διακοπή. 



Η διακοπή στη συνεδρίαση του Eurogroup είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις Βρυξέλλες, καθώς και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στιςε θέσεις τους. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διακοπής υπήρξαν διμερείς επαφές, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις.

Για την ένταση αυτή υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις. Ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε για τον ίδιο λόγο και με τον Φώτη Κουβέλη.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μαζί με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγι, πρέπει να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση για τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας, αλλά φαίνεται πως διαφωνούν. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωζώνη δέχεται να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2014, ενώ αντιδρά το ΔΝΤ που απαιτεί αυτό να γίνει μέχρι το 2016. 



Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται, στο Eurogroup ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η αναστολή για δέκα χρόνια της πληρωμής των τόκων των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα από τους μηχανισμούς στήριξης. 



Ως ένα δεύτερο σενάριο αναφέρεται η επαναγορά του ελληνικού χρέους ύψους 35 έως 40 δισ. ευρώ που διακρατούν τα ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός όμως των τραπεζών, με τιμή 30 λεπτά ανά ευρώ. 

Τέλος, το τρίτο σενάριο είναι η μείωση των επιτοκίων των δανείων συνολικού ύψους 53 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από τις χώρες της ευρωζώνης από τις 150 μονάδες βάσης, στις 25 μονάδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Γερμανία προτείνει όχι οριστική λύση για την Ελλάδα, με επέκταση των διμερών δανείων, επαναγορά κρατικού χρέους είτε με νέο δάνειο και με τη συμμετοχή ιδιωτικών τραπεζών και αύξηση των εντόκων γραμματίων που θα μπορούσε να εκδώσει το ελληνικό δημιόσιο έως το 2016. Μετά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τη Γερμανία θα επανεξεταστεί το ζήτημα του κούρεμα των κρατικών χρεών. 

Ωστόσο, το ΔΝΤ από την πλευρά του, είναι ανυποχώρητο και απαιτεί το 2016 να γίνει έτσι κι αλλιώς κούρεμα του ελληνικού χρέους, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των κινήσεων μέχρι τότε. 
 

Tags: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΘΡΙΛΕΡΧΡΕΟΣ

Related Posts

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Ισχυρό το ενδιαφέρον της Κύπρου για το σύστημα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ – Θα γίνει συνάντηση με την ΕΑΒ»

24/03/2026 - 15:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για 25η Μαρτίου: Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει [vid]

24/03/2026 - 11:28
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Για πρώτη φορά οπλίτες θητείας έχουν εξομοιωτές βολών, χρήσης drone και αντι-drone συστημάτων

24/03/2026 - 10:00

Διαβάστε Επίσης

Channel 12: Οι όροι – «κόκκινες γραμμές» του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν ειρωνεύεται τις ΗΠΑ: «Διαπραγματεύεστε με τους εαυτούς σας; Αποκαλείτε συμφωνία την αποτυχία σας

Το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Τι προβλέπει για Στενά του Ορμούζ και πυρηνικά όπλα

Ρούμπιο για 25η Μαρτίου: Επιδιώκουμε εμβάθυνση σχέσεων με την Ελλάδα για την κοινή ευημερία των λαών μας

Συντριβή C-130 στην Κολομβία: Στους 69 οι νεκροί – Αποκλείστηκε το σενάριο κατάρριψης από αντάρτες

Ιράν: Στην πυρηνική εγκατάσταση Μπουσέρ επιτέθηκαν ΗΠΑ και Ισραήλ – Αυτοσυγκράτηση, ζήτησε ο ΔΟΑΕ

Τραμπ για 25η Μαρτίου: Ελλάδα και ΗΠΑ είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένοι από την ιστορία, δοκιμασμένοι μέσα από αγώνες

Λίβανος: Νέοι φονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 9 νεκροί

Top News

Λευτέρης Σουλτάτος για Βάσω Λασκαράκη: Θα ήθελα να την έχω φίλη αλλά εκείνο το βράδυ με κοιτούσε κάπως περίεργα

Δημήτρης Αλεξανδρής: Το σκέφτομαι πολύ συχνά να γίνω ταξιτζής, θα μπορούσα να δουλεύω και φορτηγό

Λευτέρης Πανταζής για Κόνι Μεταξά: Τα ξαναβρήκαμε μετά από ένα διάστημα που οι σχέσεις μας ήταν δύσκολες

Ο Πασχάλης για το «στιγμιαίο λάθος» και το σχόλιο του Νίκου Συρίγου: Έχει παρατραβήξει το πράγμα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert