OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: «Η στρατηγική σημασία της Λήμνου είναι μεγάλη και η παρουσία των ΕΔ στο νησί είναι σημαντική»

01/01/2024 - 16:32
ΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) κ.Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε, σήμερα Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024, τη Λήμνο, όπου επισκέφθηκε την 130 ΣΜ και την Κ/Φ «Πολεμιστής».

Πρώτος σταθμός του Υπουργού ήταν η 130 Σμηναρχία Μάχης (130 ΣΜ), όπου αντάλλαξε ευχές με τον Διοικητή Σμήναρχο (Ι) Θωμά Παπαδημητρίου, τα πληρώματα και τους τεχνικούς των Αεροσκαφών Επιφυλακής (“Readiness”) F-16, όπως και με το πλήρωμα Επιφυλακής του Ελικοπτέρου SUPER PUMA που εκτελεί αποστολές Έρευνας – Διάσωσης (SAR). Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις Δένδια από την 130 ΣΜ.

Ακολούθως, ο ΥΕΘΑ μετέβη στην Κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» που ναυλοχεί στο λιμάνι της Μύρινας, όπου αντάλλαξε επίσης ευχές με τον Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Λήμνου Πλοίαρχο Βασίλειο Παππά ΠΝ, τον Κυβερνήτη της Κανονιοφόρου Πλωτάρχη Ραδάμανθυ Βοσκάκη ΠΝ και τα μέλη του πληρώματος.

ΥΕΘΑ

O κ. Δένδιας στην συνέχεια παρέστη στην Δοξολογία για την έλευση του νέου έτους στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Μύρινας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεου Γ´.

Παρέστησαν επίσης ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου Απόστολος Κουτσογιάννης, η Δήμαρχος Λήμνου Ελεωνόρα Γεώργα, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Διοικητής της 88ΣΔΙ Ταξίαρχος Ιωάννης Κορρές, άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος.

Ο ΥΕΘΑ ανέφερε κατά την αντιφώνησή του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω για τη μεγάλη μου χαρά, για τη συγκίνησή μου που είμαι σήμερα στη Λήμνο. Οφείλω να σας πω, γιατί πρέπει να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι κατά τύχη εδώ.

Η στρατηγική θέση του νησιού και η σημασία του για την άμυνα της πατρίδας μας και για τα ευρύτερα δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο Πέλαγος, είναι νομίζω γνωστή σε όλους. Δεν διαλανθάνει, ιδίως της δικής σας προσοχής, ότι με τις ναυμαχίες σε αυτή την περιοχή, ιδίως με τη Ναυμαχία της 5ης Ιανουαρίου, λίγες μέρες μετά από σήμερα, διασφαλίστηκε η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού Πολέμου.

Αλλά, πέραν αυτού, η στρατηγική σημασία τη Λήμνου είναι γνωστή. Για αυτό και η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας εδώ είναι σημαντική και θα παραμένει σημαντική.

ΥΕΘΑ

Αυτό το οποίο εγώ ήθελα κατ’ αρχάς, να πω, είναι να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου για τον τρόπο με τον οποίον η κοινωνία της Λήμνου, αλλά και η Εκκλησία της Λήμνου, δέχεται την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. με πόση αγάπη προσυπογράφει αυτήν την παρουσία εδώ και βεβαίως, οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν ως μικρόν αντίδωρον της αγάπης, την ασφάλεια του τόπου.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους, σε εσάς, τις οικογένειές σας, υγεία, ευτυχία το 2024. Να σας διαβεβαιώσω ότι θα με υποστείτε και πάλι κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού και να ευχηθώ Σεβασμιώτατε ό,τι καλό. Να είστε καλά».

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ και τον Διοικητή της 88ΣΔΙ μετέβη στο Στρατόπεδο «ΥΠΛΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΗΛΑ» όπου γευμάτισε με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας που υπηρετούν σε αυτό.

Κατά τον σύντονο χαιρετισμό του στο γεύμα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε:

«Θέλω να σας πω πόσο χαρούμενος είμαι που έχω την ευκαιρία να σας δω σήμερα και να σας ευχηθώ από κοντά.

Βεβαίως δεν μπορεί η πανηγυρικότητα της μέρας να εκφραστεί πέραν ενός ορίου, γιατί όπως ξέρετε χάσαμε ένα πιλότο μας εδώ και ελάχιστες μέρες και κατά συνέπεια νομίζω ότι θα ήταν άπρεπο στη μνήμη του να έχουμε κάλαντα και όλα αυτά τα οποία υπό κανονικές συνθήκες σημαδεύουν τη μέρα.

Αυτό όμως δεν ελαττώνει τη θερμότητα των αισθημάτων και της ευγνωμοσύνης που νοιώθω για αυτό το οποίο κάνετε, για αυτό το οποίο επιτελείτε.

Όπως ξέρετε επίσης, το γεωγραφικό σημείο είναι απόλυτα κομβικής σημασίας για τη χώρα. Η Λήμνος διασφαλίζει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και κατά συνέπεια το έργο σας εδώ είναι έργο πάρα πολύ σημαντικό.

Είναι λοιπόν μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για μένα να είμαι εδώ αυτή τη μέρα, εκ μέρους και της Πολιτείας και εκπροσωπώντας νομίζω το σύνολο της κοινωνίας να σας ευχηθώ καλή χρονιά, ό,τι καλό, με υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας. Ευχαριστώ θερμά για την μεγάλη χαρά και τη μεγάλη τιμή».

Δείτε το βίντεο:

Tags: 130 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣΑΙΓΑΙΟΚ/Φ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣΛΗΜΝΟΣΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Talon: To drone της Northrop Grumman μπαίνει και επίσημα στην «κούρσα» για το πρόγραμμα CCA της USAF

Ζελένσκι: «Κάποια σχέδια για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία είναι έτοιμα – Ο Πούτιν δεν μπορεί να σταματήσει να σκοτώνει»

C295: Η Ισπανία παρήγγειλε επιπλέον 18 αεροσκάφη από την Airbus, σε διαμόρφωση μεταγωγικού

Ισραήλ: Παρά τη συμφωνία εκεχειρίας, ο υπουργός Άμυνας υπόσχεται ότι ο στρατός θα παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας

Γερμανία: Πρόστιμο σε όσους προσπαθήσουν να αποφύγουν τις νέες διαδικασίες για τη στρατιωτική θητεία

Υεμένη: Χούθι και κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή σχεδόν 3.000 αιχμαλώτων

Κίνα: Καταγγέλλει την υποκρισία των ΗΠΑ για τον πυρηνικό αφοπλισμό: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Ριαμπκόφ: Συζητήσαμε με τις ΗΠΑ «ενοχλητικά» ζητήματα, τα κύρια θέματα παραμένουν ανεπίλυτα

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Κοινωνικός τουρισμός: Χειμερινές διακοπές με voucher έως και 12 διανυκτερέυσεις

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Σμαράγδα Καρύδη: Οι μεγάλοι έρωτες που πέρασαν από τη ζωή της κι ο χωρισμός από τον Θοδωρή Αθερίδη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert