ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΟ ΥΕΘΑ. Εφ΄ όπλου λόγχη,Μ 113 και ασθενοφόρο στο πεδίο μάχης της Μεσογείων

Ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι το ΥΕΘΑ δεν πρέπει να φυλάσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κανείς δεν μπορεί να επιδοκιμάσει την εισβολή πολιτών -αγανακτισμένων και εξαθλιωμένων από τη ανέχεια έστω- στο στρατόπεδο μέσα στο οποίο βρίσκονται τα Γενικά Επιτελεία και το ΥΕΘΑ.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα μέτρα ασφαλείας σ΄ ένα τέτοιο χώρο δεν πρέπει να είναι “δρακόντεια”.

Όλα αυτά δεν μπορούν να αποτελούν θέμα συζήτησης και προβληματισμού.

Από την άλλη όμως οι υπερβολές που σήμερα έγιναν στο ΥΕΘΑ δεν μπορούν να περάσουν ούτε απαρατήρητες,ούτε να μην αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού. Κι αυτό γιατί τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το πρωί στο ΥΕΘΑ αποτελούν περισσότερο ένα μήνυμα προς ολόκληρη τη κοινωνία, παρά μέρος ενός σχεδίου ασφαλείας του ΥΕΘΑ.

Τεθωρακισμένα Μ113, με τα πολυβόλα γεμάτα, υδροφόρες, στρατιώτες με …εφ΄όπλου λόγχη στις πύλες και βέβαια οι διμοιρίες των “χακί ΜΑΤ” της 71ης Ταξιαρχίας οι οποίοι από το πρωί περιμένουν …μάταια μια ομάδα εργαζομένων-διαδηλωτών από τα ΕΑΣ Κύμης! Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν αναβάλει τη κινητοποίησή τους, οι στρατιωτικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση ετοιμότητας στο ΥΕΘΑ, αναμένοντας τους διαδηλωτές!

Στο ΥΕΘΑ παντού περιπολούν ένοπλοι στρατιώτες και υπάρχει έτοιμο κι ένα ασθενοφόρο!

Όλα αυτά προϋποθέτουν -ελπίζουμε- κι ένα ευρύτερο σχέδιο το οποίο -ελπίζουμε- θα προβλέπει και κάποιους “κανόνες εμπλοκής”. Δηλαδή σε περίπτωση που διαδηλωτές επιχειρήσουν να εισβάλουν στο ΥΕΘΑ -που μ΄ όλο αυτό το θόρυβο που έγινε είναι πια…στόχος- εκτός από τα “χακί-ΜΑΤ” της 71ης Ταξιαρχίας, οι υπόλοιποι τι ακριβώς θα κάνουν;
 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ