OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Πρώτη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Μιχάλη Γεωργαλλά- Τι συζητήθηκε [pics]

24/03/2023 - 16:41
ΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΥΕΘΑ κ.Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε σήμερα στην Αθήνα τον Κύπριο ομόλογό του, κ.Μιχάλη Γεωργαλλά, στην πρώτη συνάντηση τους από την ανάληψη των καθηκόντων του Κυπρίου υπουργού.

Την ισχυρή βούληση Ελλάδας Κυπριακής και Δημοκρατίας να ενισχύσουν περαιτέρω τη διμερή αμυντική συνεργασία και το συντονισμό των δύο χωρών προς επίτευξη των κοινών στόχων για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, στη βάση του διεθνούς δικαίου, ως «συμπαράταξη» και «πυλώνες ασφάλειας σταθερότητας ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», εξέφρασαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Γεωργάλλας.

Οι δύο υπουργοί σχολίασαν σχετικά ότι ο συντονισμός θα αφορά και στον τομέα των εξοπλισμών, ενώ ανακοίνωσαν την ενεργοποίηση ενός πολιτικού οργάνου διαβούλευσης, το οποίο θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, στο πλαίσιο της απόφασης του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σύσταση ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, χαρακτήρισαν εξαιρετικά τα αποτελέσματα της συνεργασίας των δύο χωρών,στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) του Ευρωπαικού Ταμείου Άμυνας.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας μίλησε για την αδιαφορία της Τουρκίας για την επίλυση του κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και επανέλαβε την πρόταση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για για μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ προς τούτο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι συνεργασίες των δυο χωρών μεταξύ άλλων με την Ιταλία και τη Γαλλία και την τριμερή με την ΗΠΑ, για την οποία γνωστοποίησε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ μετά την άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΥΕΘΑ

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ εξέφρασε την ευχή η διαφαινόμενη αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να συνεχισθεί και να διατηρηθεί, ώστε να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις, και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

ΥΕΘΑ

Tags: ΚΥΠΡΟΣΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΛΑΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΥΕΘΑΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

Ζελένσκι για Oreshnik στη Λευκορωσία: Αποτελεί απειλή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες

ER-GMLRS: O πύραυλος εκτεταμένης εμβέλειας ξεπέρασε τα 100 χλμ σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση από HIMARS

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προσφέρεται να βοηθήσει την Πολωνία με τεχνολογία αντι-drone, σε αντάλλαγμα για μαχητικά MiG-29

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο Νίκος Δένδιας; Προσβάλλει την Επιτροπή» - «Είσαι απαράδεκτος»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που αγαπάει τη χωρά μου και θέλει να βοηθήσει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert