ΥΕΘΑ: Συναντήσεις με τους υπουργούς Άμυνας Ιταλίας, Βρετανίας και Γερμανίας στη σύνοδο κορυφής του NATO

Με τον υπουργό ‘Αμυνας της Ιταλίας Guido Crosetto συναντήθηκε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

«Συζητήσαμε για το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και την κοινή θέλησή μας για την περαιτέρω ενίσχυσή της και σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας. Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνεργασία μας για προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή», έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο κ. Δένδιας.

Επίσης, ο ΥΕΘΑ είχε συνάντηση και με τον υπουργό ‘Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας (Ben Wallace).

«Συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας, την υλοποίηση του Joint Vision Statement, την κατάσταση ασφαλείας στην ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στην Ουκρανία», έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο κ. Δένδιας.

Συνάντηση είχει και με τον υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους, όπου συζήτησαν για την υλοποίηση της συμφωνίας υποστήριξης της Ουκρανίας με την παράδοση των BMP-1 του ελληνικού στρατού και την αντικατάστασή τους από γερμανικά Marder.

Σύντομη συνάντηση είχε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. «Εγκάρδια συνάντηση με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών και αγαπητό φίλο Dmytro Kuleba, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ», έγραψε ο κ. Δένδιας.

Περαιτέρω γνωστοποίησε ότι στη σύνοδο της Συμμαχίας στο Βίλνιους είχε συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis και της Νορβηγίας κα Anniken Huitfeldt.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο ΥΕΘΑ είχε σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον διάδρομο έξω από την αίθουσα που πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας.