ΥΕΘΑ: Συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

Τον νέο πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Γκαντζ (Noam Katz) δέχθηκε σήμερα σε εθιμοτυπική συνάντηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Κατά τη συζήτηση του ΥΕΘΑ με τον Ιρσαηλινό πρέσβη υπογραμμίστηκε η σημασία των ισχυρών, διαχρονικών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και της στρατηγικής αμυντικής σχέσης τους για την ασφάλεια και την άμυνα των δύο χωρών, αλλά και την σταθερότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής.

Στην εθιμοτυπική συνάντηση, τονίσθηκε, επίσης, η κοινή θέληση για περαιτέρω ενίσχυση της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, καταλήγει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συνάντηση ΥΦΕΘΑ με τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΑΜ Κύπρου

Για τη συμμετοχή από κοινού Ελλάδας και Κύπρου σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών, στο πλαίσιο κοινών προμηθειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Joint Task Force και European Defence Industry Reinforcement through Common Procurement Act – EDIRPA) συζήτησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Άμυνας της κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέα Λουκά, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος και επιτελείς αξιωματικοί από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών.