OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Τι απάντησε για «τα προβλήματα συνθηκών διαβίωσης στο ΚΕΤΘ»

06/12/2021 - 15:04
ΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Προβλήματα συνθηκών διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα».

Στο πλαίσιο προετοιμασίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) Αυλώνα για την κατάταξη των επιτυχόντων ΕΠ.ΟΠ, υλοποιήθηκε μερική ανακαίνιση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, συμπεριλαμβανομένων και των κοινόχρηστων χώρων (τουαλέτες, μαγειρεία, εστιατόρια, κ.λπ.), ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και μυοκτονία από ιδιωτική εταιρία στους χώρους σίτισης και παρασκευής-εναποθήκευσης τροφίμων.

Οι εργασίες που έγιναν στο ΚΕΤΘ

«Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις», συνέχισε ο υπουργός, «καταρτίστηκε και έχει τεθεί σε εφαρμογή το εγχειρίδιο διαδικασιών του συστήματος υγιεινής και ασφάλειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αναθεωρείται κατόπιν σχετικών προτάσεων των Γενικών Επιτελείων στο πλαίσιο της ετήσιας ανασκόπησης».

Το εγχειρίδιο διαδικασιών, ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «έχει εναρμονιστεί πλήρως με την κείμενη νομοθεσία. Συναφώς, η διαδικασία της μυοκτονίας – απεντόμωσης και αντιμετώπισης τρωκτικών εκτελείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από όλες τις Διοικήσεις, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο σύστημα υγιεινής και ασφάλειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο μέριμνας προσωπικού».

Ειδικότερα, για το ΚΕΤΘ, υπογράμμισε ότι «έλαβαν χώρα υγειονομικές επιθεωρήσεις, στις οποίες διαπιστώθηκε η τήρηση του επιπέδου των συνθηκών διαβίωσης στο ενδεδειγμένο επίπεδο, χωρίς παρατηρήσεις ή συστάσεις».

Οι επιθεωρήσεις έγιναν:

– Στις 19 Αυγούστου και 7 Σεπτεμβρίου 2021 από το ΓΕΣ/ΓΕΠΣ – ΔΙΔΟΕ/ΔΑΠΕ στα εστιατόρια, ΚΨΜ, μαγειρεία, θαλάμους.

– Στις 13 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου 2021 από τον Λόχο Υγειονομικού της ΕΥΠ/ΚΕΤΘ.

– Στις 11 Οκτωβρίου 2021 από το ΚΕΤΘ/ΓΥΑ στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στα μαγειρεία και στα εστιατόρια της ΕΥΠ/ΚΕΤΘ.

«Όλες οι διοικήσεις», επισημαίνει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ΚΕΤΘ, «καταβάλλουν διαρκή προσπάθεια προκειμένου να διατηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης του προσωπικού σε υψηλό επίπεδο, ενώ η ορθή τήρηση των κανόνων και απαιτήσεων υγιεινής στις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών και μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν αντικείμενα ελέγχου – αξιολόγησης κατά τις γενόμενες τακτικές και έκτακτες επιθεωρήσεις από όλα τα επίπεδα της διοίκησης».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝΚΕΤΘΥΕΘΑ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert