OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Τι απάντησε στην Βουλή για την αμυντική βιομηχανία και τον επαγγελματικό στρατό

08/07/2023 - 16:02
ΠΟΜΕΝΣ
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Νομίζω μπορούμε να βρούμε ταυτόσημες απόψεις για την αμυντική μας βιομηχανία», είπε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, απαντώντας στο ζήτημα που έθεσαν στη Βουλή οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αμυντική βιομηχανία πρεπει να αναπτυχθεί στον αιώνα της καινοτομίας. Αυτό δεν γίνεται με αντεγκλήσεις στην αίθουσα. Χρειάζεται μια φρέσκια αντιμετώπιση που πρώτα θα αντιμετωπίσει υπάρχουσες παθογένειες», είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι θα είναι πάντα ανοιχτός σε «φρέσκιες ιδέες», και έτοιμος να ενημερώσει τους συναδέλφους βουλευτές, τα κόμματα «με ανοιχτή, με κλειστή την πόρτα, εξαρτάται από το θέμα».

Σε σχέση με τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι «η Ελλάδα αντιμετώπισε πριν από λίγους μήνες τα πιο δύσκολα χρόνια που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ στις σχέσεις με την Τουρκία και μάλιστα μετά από μια κρίση 10 ετών που δεν επέτρεπε στην Ελλάδα να ακολουθήσει εξοπλιστικά προγράμματα που ήδη εξελίσσονταν στην Τουρκία». Παραμένει απόλυτη ανάγκη ο εξοπλισμός και επαναεξοπλισμός των ΕΔ, είπε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητη συνθήκη και ειρηνικής επίλυσης της διαφοράς.

Η απάντηση Δένδια για τον επαγγελματικό στρατό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Καζαμίας κάλεσε επίσης τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας να απαντήσει πώς αντιλαμβάνεται τη συζήτηση για μια «εκσυγχρονιστική μετάβαση» ώστε αντί της στρατιωτικής θητείας να υπάρχει επαγγελματικός στρατός δεδομένης της αποτελεσματικότητας που έχουν οι επαγγελματικοί στρατοί στην παγκόσμια ασφάλεια. «Εμμένουμε σε μια παραδοσιακή αντίληψη για τον στρατό, η οποία νομίζω ότι σχετίζεται περισσότερο με εσωτερικά ζητήματα και ζητήματα κουλτούρας παρά με τις προτεραιότητες της αμυντικής πολιτικής», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σε σχέση με τον επαγγελματικό στρατό, ο ΥΕΘΑ επισήμανε ότι η Μ. Βρετανία που έχει επαγγελματικό στρατό είναι νησί, δεν έχει απειλή συνόρων και κάθε φορά που αντιμετώπισε μεγάλη απειλή, εφάρμοσε καθολική στράτευση των πολιτών της. Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τους νέους ΕΠΟΠ. «Χρειάζεται ένα μίγμα. Πιστεύω πάρα πολύ στη θητεία, πιστεύω στην κοινωνική προσφορά, πιστεύω πάρα πολύ στην αξιοποίηση της θητείας ως χρόνο απόκτησης εξαιρετικών δεξιοτήτων. Το Ισραήλ είναι γνωστό σε όλους, υπάρχουν και άλλα σημαντικά παραδείγματα που ο χρόνος της θητείας είναι χρόνος και προσφοράς και εκπαίδευσης, σε μια κοινωνία που αλλάζει γρήγορα, σε μια οικονομία που αλλάζει γρήγορα και χρειάζονται νέες δεξιότητες», είπε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Σχολιάζοντας όσα είπε η κ. Τζάκρη περί «μυστικής διπλωματίας», ο ΥΕΘΑ τόνισε ότι «σε μια κυβέρνηση, η οποία υπέγραψε γύρω στις 270 συμφωνίες οι οποίες κατατέθηκαν στην εθνική αντιπροσωπεία, δεν μπορεί να την κατηγορήσεις για μυστική διπλωματία. Είναι όλα επί των κειμένων».

Τέλος, αναφορικά με όσα είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό, ο ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν συζητά λύση δύο κρατών» και αυτή η εθνική θέση της ελληνικής δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο από τις παρεμβάσεις ΥΕΘΑ στην Βουλή:

Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΒΟΥΛΗΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - Αλβανία
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Αλβανία: Συναντήθηκε με τον Ράμα και τον Υπουργό Άμυνας – Στο επίκεντροη εμβάθυνση των αμυντικών σχέσεων [pics, vid]

25/05/2026 - 21:08
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Σμηναγό Ηλιάκη: Χρέος μας στη μνήμη του να θωρακίζουμε την άμυνα της Πατρίδας μας

23/05/2026 - 10:48
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Κέρκυρα: Χρέος μας η διατήρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

21/05/2026 - 16:00

Διαβάστε Επίσης

Η Ρωσία κάνει spoofing σήματων GPS βαθιά μέσα στην Ευρώπη από το Καλίνινγκραντ, λέει η Λιθουανία

E-7 Wedgetail: Το πρώτο υπερσύγχρονο ΑΣΕΠΕ της RAF «πάτησε» σε βρετανικό έδαφος [pics]

Η Κίνα καλεί ΗΠΑ και Ιράν να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή

Ο Πούτιν διαγράφει τα χρέη στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία εν μέσω φημών για νέα μαζική επιστράτευση

BAE Systems: Αποκάλυψε το προηγμένο πυροβόλο MDACS με βλήματα υπερυψηλής ταχύτητας [pic]

KC-46 Pegasus: 15 νέα ιπτάμενα τάνκερ θέλει να αποκτήσει η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ το 2027

IRGC: Ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν MQ-9 Reaper των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο

Jerusalem Post: Το Ισραήλ επιχείρησε δύο φορές να εξοντώσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ

Top News

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου αποφοίτησε από την αγγλική φιλολογία στα 63 της: «Μπαμπά πήρα πτυχίο»

Δημήτρης Σταρόβας: «Οι φίλοι μου με στήριξαν στο πρόβλημα της υγείας μου αλλά και οικονομικά»

Παρασκευάς Άντζας: «Μέσα σε 7 μήνες τον καθάρισε η αρρώστια, από στενοχώρια το έπαθε», ραγίζει καρδιές η μητέρα του

Η Τατιάνα Μπλάτνικ πήγε στις Κάννες με Μεξικανό εκατομμυριούχο - Οι φήμες για το νέο hot ειδύλλιο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert