ΥΕΘΑ: Τι είπε για την επαναλειτουργία του Κέντρου Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στα Γιαννιτσά (162 Α/Κ ΜΒΠ)

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Διονύσης Σταμενίτης, με θέμα «Επαναλειτουργία Κέντρου Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στα Γιαννιτσά – 162 Α/Κ ΜΒΠ», λέγοντας αρχικά ότι η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς, αποτελεί διαρκή επιδίωξη του ΥΠΕΘΑ, προκειμένου αυτός να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε διαμορφούμενες απειλές – προκλήσεις.

Ο ΥΕΘΑ πρόσθεσε πως το ισχύον σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων (Ν/Σ) οπλιτών, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια βελτιστοποίησης της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), στην εξοικονόμηση πόρων και στην πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Περαιτέρω, το ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με το ΓΕΣ, αξιολογεί τα αποτελέσματα από την μέχρι σήμερα λειτουργία του συστήματος κατάταξης και την επίδρασή του στην οργάνωση και λειτουργία του ΣΞ και βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των ΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Πολιτική, όσο και η Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, παρακολουθεί, εξετάζει και αξιολογεί όλες τις σχετικές προτάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της διαδικασίας κατάταξης των στρατευσίμων, με γνώμονα την ορθολογική λειτουργία του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των Ν/Σ οπλιτών, τη διασφάλιση πόρων και την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών.