ΥΠΕΘΑ – Δήμος Βάρης: Φτιάχνουν μονάδα διαχείρισης απορριμάτων στη ΣΣΕ

Τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας διαχείρισης απορριμάτων η οποία θα χωροτεθητεί εντός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων προβλέπει το πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, και ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πέταξαν  με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή, όπου θα ανεγερθούν οι εγκαταστάσεις της μονάδας διαχείρισης απορριμάτων.

Στο πρωτόκολλο περιλαμβάνεται ο οδικός χάρτης ενός έτους, εντός του οποίου, η μικτή επιτροπή με εξειδικευμένα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Δήμου Βάρης,Βούλας, Βουλιαγμένης αλλά και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, θα δουλέψουν πάνω στο φιλόδοξο project της δημιουργίας μιας πολιτικο-στρατιωτικής εγκατάσταση ολικής διαχειρισης απορριμματων νέας τεχνολογίας στην αττική.  Κλειστού τύπου χωρις ρυπους

Στην υπερσύγχρονη μονάδα θα γίνεται η επεξέργασία των 7000 τόνων απορριμάτων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων εντός του νομού Αττικής αλλά και των 45.000 τόνων απορριμάτων του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Από την, κλειστού τύπου, εγκατάσταση δεν θα εκπέμπονται ρύποι, ενώ χάρη στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών θα παράγεται ψυχρός και θερμός αέρας που θα διοχετεύεται για τις αντίστοιχες ανάγκες(ψύξη-θέρμανση) της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Το κόστος για τη δημιουργία της μονάδας ολικής διαχείρισης απορριμάτων υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του ΕΣΠΑ, αλλά και ίδια κεφάλαια του Δήμου Βάρης Βουλιαγμένης. Ιδιοκτήτης της μονάδας θα είναι ο παραχωρών την έκταση δηλαδή η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.