ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ 214: Ζητούνται εξηγήσεις,απαντήσεις και σοβαρότητα!

Η πληροφορία που δημοσιοποιήθηκε περί σεναρίου πώλησης των δύο -από τα τρία- υποβρυχίων τύπου 214 (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ) για “να σωθούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά”, είναι λογικό να έχει προκαλέσει σάλο ,συζητήσεις αλλά και μεγάλο προβληματισμό.

Σάλο ,γιατί το σενάριο αυτό διαλύει κυριολεκτικά τα σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο έχει κάνει όχι τώρα αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό σαφές ότι θέλει πάση θυσία τα υποβρύχια.

Συζητήσεις γιατί οι στρατιωτικοί και ειδικά οι επιτελείς του ΠΝ προσπαθούν να καταλάβουν πως,γιατί και από που προέκυψε ένα τόσο σοβαρό σενάριο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,χωρίς κανείς…να μπει στον κόπο και να ρωτήσει τη γνώμη τους. Την επιχειρησιακή τους άποψη που ακόμη και σε χώρες τριτοκοσμικές έχει βαρύνουσα σημασία.

Προβληματισμό, γιατί η υπόθεση αυτή αποδεικνύει όσα γράφαμε χθες στο Onalert περί απολύτου “ελαφρότητας” με την οποία αντιμετωπίζεται η Εθνική Άμυνα και από αυτή τη κυβέρνηση.

Ασφαλώς και πρέπει να αναζητηθούν εξηγήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου,εκτός αν και εκεί συμφωνούν με τέτοιου είδους προτάσεις. Αλλά αυτό θα φανεί σύντομα.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι αρκετά:

Τα υποβρύχια πρέπει με κάθε τρόπο να παραδοθούν στο ΠΝ. Όχι μόνο γιατί είναι απαραίτητα ,αλλά και γιατί τα έχει πληρώσει -και μάλιστα πολύ ακριβά- ο Έλληνας φορολογούμενος. Λύση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά χωρίς υποβρύχια στο ΠΝ δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό καλό θα είναι να το σκέφτονται διαρκώς όσοι έχουν αναλάβει να βρούν διέξοδο στο πραγματικά δύσκολο πρόβλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ εν πλω. ΒΙΝΤΕΟ

Χρέος και εξοπλισμοί.Πως μας πούλησαν «σκουπίδια» για «χρυσάφι»! Απίστευτα στοιχεία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Φωτογραφίες και βίντεο από τις δοκιμές του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ!


ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, το ακριβότερο υποβρύχιο του κόσμου;