OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΦΕΘΑ: Επίδοση πτυχίων στους αποφοιτήσαντες της 19ης εκπαιδευτικής σειράς ΑΔΙΣΠΟ [pics]

01/07/2022 - 16:59
ΥΦΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες αξιωματικούς-σπουδαστές της 19ης εκπαιδευτικής σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου επέδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της σχολής, στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά αποφοίτησαν 276 αξιωματικοί, εκ των οποίων 128 του Στρατού Ξηράς, 48 του Πολεμικού Ναυτικού, 65 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 του Κοινού Σώματος, 1 της Ελληνικής Αστυνομίας, 1 του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, 1 του Πυροσβεστικού Σώματος, 25 Αξιωματικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και 6 αξιωματικοί ξένων χωρών (από την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Ιορδανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (2) και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

Στην τελετή παρέστησαν επίσης :

-Ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ,

-Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Σωκράτης Δωρής ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,

-Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Μωυσίδης ως εκπρόσωπος του δημάρχου Θεσσαλονίκης,

-Ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος ως εκπρόσωπος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι πρεσβευτικών και ακαδημαϊκών αρχών, αντιπροσωπείες αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο ρωσικός αναθεωρητισμός δημιουργεί αναντίρρητα έντονο προβληματισμό για τη συνεκτικότητα και αποτελεσματικότητα της διεθνούς έννομης τάξης στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ κρατικών δρώντων και εισάγει νέες παραμέτρους στις διεθνείς σχέσεις.

Επίσης αμφισβητεί τα αποδεκτά όρια του διακρατικού ανταγωνισμού, αποδεικνύοντας εν τοις πράγμασι, ότι η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί δεδομένη και αδιατάρακτη. Η αναζήτηση ενός νέου μοντέλου αρχιτεκτονικής ασφαλείας, χωρίς αναγνώριση τετελεσμένων δια της βίας, οφείλει να παραμείνει ο κεντρικός στόχος της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, και σε αυτό το πλαίσιο η απαρέγκλιτη τήρηση του Διεθνούς Δικαίου πρέπει να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της όλης προσπάθειας.

Εστιάζοντας στο εγγύς γεωπολιτικό μας περιβάλλον, θα διαπιστώσουμε ότι δεν μοιράζονται όλα τα κράτη την ίδια προσήλωση στη διεθνή έννομη τάξη, στις σχέσεις καλής γειτονίας, στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ειρηνική συνύπαρξη.

Απέναντι σε αυτή την προκλητικότητα, η ελληνική διπλωματία κινείται με ορθολογισμό και αποφασιστικότητα, καταδεικνύοντας στο διπλωματικό πεδίο όλες τις έκνομες ενέργειες. Απαντά με νηφαλιότητα και ορθολογισμό χωρίς να παρασύρεται από την ακραία εμπρηστική ρητορική, ακολουθώντας μια συνεπή πολιτική αρχών, στη βάση πάντα της διεθνούς νομιμότητας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Για να το πετύχουμε αυτό, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε συντεταγμένα την αναβάθμιση των υφιστάμενων μέσων και υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα τις θωρακίζουμε με τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα, καθιστώντας τες ικανές να ανταποκριθούν τόσο στις προκλήσεις του σήμερα όσο και σε αυτές του μέλλοντος.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τη διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά και την υψηλή μαχητική ισχύ τους, αποτελούν τον αδιαμφισβήτητο κομβικό Πυλώνα Εθνικής Ισχύος, διαδραματίζοντας έναν ιδιαίτερα κρίσιμο, διττό και απαιτητικό ρόλο, αφενός να διαφυλάξουν την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας και αφετέρου να συνεισφέρουν δια του ισχυρού αποτρεπτικού αποτυπώματός τους, ως εργαλείο άσκησης ενεργού αμυντικής διπλωματίας», κατέληξε ο ΥΦΕΘΑ.

ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ

Tags: ΑΔΙΣΠΟΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣΥΦΕΘΑ

Related Posts

FPV Drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

316 ΣΠΤΧ: Δημιουργείται δεύτερη μονάδα παραγωγής drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Θα έχει δυνατότητα κατασκευής 1.000 FPV τον μήνα

24/12/2025 - 16:31
FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
ΕΠΟΠ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

23/12/2025 - 18:41

Διαβάστε Επίσης

IRIS-T: Η Γερμανία παρέδωσε το ένατο σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία – Ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Το Ισραήλ αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος τη Σομαλιλάνδη, την αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλίας

Γερμανία: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας»

AMRAAM-ER: «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την πώληση 236 πυραύλων στη Δανία – Θα εξοπλίσουν τα συστήματα NASAMS

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστινίου – Παρέσυρε 68χρονο και μαχαίρωσε μία 19χρονη

Συρία: Νεκροί από έκρηξη σε τέμενος της πόλης Χομς – «Απέλπιδα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας»

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Τραμπ στις 28 Δεκεμβρίου στην Φλόριντα: «Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Το ατύχημα, οι followers, η κρίση στον γάμο του και η σύλληψη

Στέφανος Παπαδόπουλος: «Ευτυχία είναι να κοιμάσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου» - Η νέα ανάρτηση μετά τη μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη

Συνταγή για γκουζέρ, φουσκωτά τυροσουδάκια με τσένταρ

Ζελένσκι: «Στις 28 Δεκεμβρίου η συνάντηση με τον Τραμπ - Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert