ΥΦΕΘΑ: Επισκέψεις στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και στην 1η Στρατιά / EU-OHQ στη Λάρισα [pics]

Την «υποχρέωση αλλά και τη θέληση ως πολιτική ηγεσία, να κάνουμε, σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία, τα βήματα εκείνα που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την εκπαίδευση, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών» εξέφρασε ο ΥΦΕΘΑ, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, επισκεπτόμενος σήμερα τη σχολή.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, και ως πρώτο βήμα, θα χαρτογραφηθούν τα προβλήματα, οι δυνατότητες και οι προοπτικές της σχολής, σε κάθε επίπεδο. Στη συνέχεια, με τη συμβολή όλων σας, σπουδαστών και καθηγητών, θα σχεδιάσουμε τις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για την αναβάθμισή της».

Παράλληλα αναφέρθηκε στους άξονες στους οποίους πρέπει να είναι προσανατολισμένη η σχολή, καθώς σήμερα οι προκλήσεις ασφαλείας έχουν πολλαπλασιαστεί. Όπως είπε:

Πρώτος άξονας είναι η εκπαίδευση σύγχρονων μαχητών και μικρών ηγητόρων και η εξοικείωσή τους με τις στρατιωτικές αρετές.

Δεύτερος άξονας είναι η υιοθέτηση, από τον σπουδαστή, της σωματικής αγωγής ως τρόπου ζωής. Το στέλεχος πρέπει να διατηρεί μια φυσική κατάσταση που να του επιτρέπει την εκτέλεση της αποστολής του.

Τρίτος άξονας είναι η διεύρυνση και εμβάθυνση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, ώστε να διαμορφώνονται στελέχη υψηλής στάθμης. Η ανάγκη εξειδίκευσης αποφοίτων σε τεχνικά αντικείμενα, καθιστά αναγκαία την επένδυση στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Τέταρτος άξονας είναι η εξωστρέφεια.

Ο ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε από τον διοικητή ταξίαρχο Ιωάννη Κορέλη, για την αποστολή, την οργάνωση, τα προγράμματα εκπαίδευσης, καθώς και τις τρέχουσες δραστηριότητες της σχολής. Περιηγήθηκε στο Μουσείο, τους λόχους και τις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ παρακολούθησε επιδείξεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, στο τέλος των οποίων συνεχάρη τις ομάδες των σπουδαστών, γυναικών και ανδρών, που συμμετείχαν σε αυτές.

Ο κ. Κεφαλογιάννης απένειμε τιμητική πλακέτα στη σπουδάστρια Νικολέτα Καστή, για την «αξιέπαινη πράξη της που αποδεικνύει τις ηθικές αξίες και τις αρχές με τις οποίες πορεύονται οι σπουδαστές μας, τιμώντας τη σχολή, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις». H Νικολέτα Καστή βρήκε μία τσάντα με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε, αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια της ελληνικής κοινωνίας

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό, όπου προσέφερε δώρα στα 19 νήπια 2,5 έως 4 ετών που φιλοξενεί. Τον ΥΦΕΘΑ συνόδευε ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης.

Επίσκεψη στην 1η Στρατιά / EU-OHQ, στη Λάρισα

Επίσης, ο κ.Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα την 1η Στρατιά / EU-OHQ, στη Λάρισα.

Τον κ. Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε ο Διοικητής αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και ενημέρωσε ο Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γάκης για την οργάνωση, την αποστολή, το επιχειρησιακό έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ενώ συνομίλησε με στελέχη των επιτηρητικών φυλακίων «ΝΙΚΗ» του Γ΄Σώματος Στρατού ( Γ΄ΣΣ) στη Φλώρινα και «1» του Δ’Σώματος Στρατού ( Δ΄ΣΣ) στις Καστανιές Έβρου καθώς και με περίπολο στην περιοχή του Σουφλίου.

Στη συνέχεια, ο ΥΦΕΘΑ περιηγήθηκε από τον υποδιοικητή υποστράτηγο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου στους χώρους της 1ης Στρατιάς / EU-OHQ και του Πολεμικού Στρατηγείου απ’ όπου επικοινώνησε με τα Πολεμικά Στρατηγεία του Γ΄ΣΣ, του Δ΄ΣΣ και το κέντρο Επιχειρήσεων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού 91ηςΤΑΞΑΣ0 και συνομίλησε με τον Διοικητή αντιστράτηγο Πάρη Καπραβέλο, τον Επιτελάρχη ταξίαρχο Χρήστο Καραγκούνη και τον διοικητή ταξίαρχο Γεώργιο Στάμνα, αντίστοιχα.