OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΦΕΘΑ: Επίσκεψη στο Γ’ Σώμα Στρατού, στη ΣΣΑΣ και στο 424 ΓΣΝΕ [pics]

08/09/2025 - 19:13
ΥΦΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα εγκαίνια του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Θανάσης Δαβάκης, από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2025, πραγματοποίησε επισκέψεις στο Γ’ Σώμα Στρατού, στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

Τον Υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Μπούζος, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, Ταξίαρχος Πέτρος Κουριδάκης και ο Διευθυντής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως, Ταξίαρχος (ΥΙ) Χρήστος Σιούλης, αντίστοιχα.

Κατά την επίσκεψή του στο Γ’ Σώμα Στρατού ο ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του και συνομίλησε με το προσωπικό. Στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό έργο, το πρόγραμμα σπουδών και τη δυνατότητα της Σχολής να προετοιμάζει επιστήμονες- αξιωματικούς με υψηλή κατάρτιση και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην αποστολή τους.

Ο κ. Δαβάκης στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών, την άρτια οργάνωση των τμημάτων και την αξιοποίηση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και των πολιτών.

ΥΦΕΘΑ

Μετά το πέρας των επισκέψεων ο ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Βρέθηκα για τρεις μέρες στη Μακεδονία με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Επισκέφθηκα την έδρα του Γ’ Σώματος Στρατού και τη ΣΣΑΣ, η οποία με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναδεικνύει αξιωματικούς με ήθος, γνώση και αφοσίωση στην πατρίδα και την κοινωνία.

Βρέθηκα επίσης στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, όπου η επιστημονική αριστεία και η προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού συναντώνται προς όφελος των οπλιτών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των πολιτών της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδας. Ενημερώθηκα από τους Διοικητές για τα προβλήματα που τους απασχολούν και προπαρασκευάσαμε λύσεις.

ΥΦΕΘΑ

Η επίσκεψη μου ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου μας, στο οποίο παρουσιάζονται οι δράσεις και τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών στον τομέα της Εθνικής μας Άμυνας».

Tags: Γ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥΘΑΝΑΣΗΣ ΔΑΒΑΚΗΣΣΣΑΣΥΦΕΘΑ

Related Posts

Chinook
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

CH-47 Chinook: Το άλμα διαθεσιμότητας που αλλάζει την εικόνα της Αεροπορίας Στρατού

21/03/2026 - 09:15
ΓΕΝ - 25η Μαρτίου
ΓΕΝ

ΓΕΝ: Στον Πειραιά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για την 25η Μαρτίου – Οι ώρες επισκεπτηρίου

20/03/2026 - 20:57
Ηνίοχος
ΓΕΑ

«Ηνίοχος 2026»: 914 έξοδοι σε όλο το FIR Αθηνών – Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας [pics]

20/03/2026 - 20:20

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας

«Οι πύραυλοι του Ιράν μπορούν να φτάσουν σε Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο» προειδοποιεί το Ισραήλ [pic]

Στάρμερ σε Χριστοδουλίδη: «Οι βρετανικές βάσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στο Ιράν»

«Χτυπήσαμε ισραηλινό F-16» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν – Άγνωστο αν καταρρίφθηκε

Axios: Άφαντος ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ – CIA και Μοσάντ ψάχνουν απεγνωσμένα σημάδια ζωής του

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 27 Μαρτίου

Ισραήλ: «Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στην ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ – Δεν είχαμε συμμετοχή»

CENTCOM: «Έχουμε καταστρέψει πάνω από 8.000 στόχους του Ιράν – Δεν έχουν ναυτικό ούτε πετούν μαχητικά αεροσκάφη»

Top News

Επικό μπέρδεμα του Νίκου Μουρατίδη στο J2US με τον Steve Provis και τη Μαίρη Βυτινάρος

Σάκης Κατσούλης για Μαριαλένα Ρουμελιώτη: «Τελευταία ταλαιπωρείται στον ύπνο»

«Λύγισε» ο Γιώργος Καπουτζίδης στην πρεμιέρα του «Moments» της Ζέτας Μακρυπούλια

Δανάη Μπάρκα: Το βίντεο που την τράβηξε ο σύντροφός της στην παραλία, με φόντο το ηλιοβασίλεμα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert