ΥΦΕΘΑ: Παρουσία Κεφαλογιάννη στην ορκωμοσία νέων Σημαιοφόρων του ΠΝ και του ΛΣ [pics]

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

H τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά. Παρόντες από την πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 48 νέες και νέοι Σημαιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού (29 μάχιμοι και 19 μηχανικοί) εκ των οποίων 34 από την Ελλάδα, 10 από την Κύπρο, 3 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο, καθώς και 29 δόκιμοι Σημαιοφόροι του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ, προέτρεψε τους νέους Σημαιοφόρους: «Πλεύστε »Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» έχοντας στην καρδιά σας την Ελλάδα! Και θα νικάτε πάντα! Πίστη και αφοσίωση στις αξίες και παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού! Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού είστε εσείς! Κι αυτό το μέλλον έρχεται σύντομα και θα ‘ναι καλό! Να ‘χετε πάντα τον Αη-Νικόλα στην πλώρη σας!!».

Δείτε τις φωτογραφίες: