ΥΦΕΘΑ: Υπεγράφη η ΚΥΑ τοποθέτησης 1.001 Εθνοφυλάκων για την φρούρηση εγκαταστάσεων του ΣΞ

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ.Ιωάννης Κεφαλογιάννης υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Πετραλιά, σχετικά με τον διορισμό 1.001 Εθνοφυλάκων.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι Εθνοφύλακες θα αναλάβουν τη φρούρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς κατά το έτος 2024.

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αυξημένος συγκριτικά με τον αντίστοιχο του έτους 2023, προκειμένου να εξυπηρετήσει επαρκώς τις τρέχουσες επιχειρησιακές ανάγκες του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Yπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ΥΦΕΘΑ, πραγματοποίησε συνάντηση με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) της της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη και συνομίλησε μαζί τους.

Tόνισε ότι οι Εθνοφύλακες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής κοινωνίας και – ως τοπικά διαμένοντες – το καλύτερο παράδειγμα της «μάχης υπέρ βωμών και εστιών». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Εθνοφυλακή αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και για το λόγο αυτό βασική βούληση είναι η αναβάθμιση του θεσμού, με αντικειμενικό σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής. Έμπρακτη απόδειξη της βούλησής αυτής, αποτελεί η πρόσφατη ψήφιση νέου νομικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό των στρατολογικών διατάξεων και την αναβάθμιση του θεσμού, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος.