ΥΠΕΘΑ: Ο Γ.Γ. Αντώνης Οικονόμου βρέθηκε στην Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα στις Σέρρες [pic]

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ βρέθηκε την Κυριακή στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Σέρρες, για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα.

Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου (ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904) στη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα 157 της 25/2/1969 (ΦΕΚ 46/11.3.1969).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων, όπως επίσημες δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου παρέστη χθες Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Σέρρες, για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα.

Ο Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ παρακολούθησε την τελετή επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό των Μεγάλων Ταξιαρχών, την Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες στον Μακεδονικό Αγώνα, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά, μιας από τις ηρωικότερες μορφές της επανάστασης του 1821, επί της πλατείας Ελευθερίας των Σερρών.