OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΠΕΘΑ: Σε βαρύ και συγκινητικό κλίμα η εξόδιος ακολουθία του ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη [pics,vid]

12/04/2021 - 20:29
ΥΠΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ τελέσθηκε δημοσία δαπάνη με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων και με τιμές υποστρατήγου εν ενεργεία, η εξόδιος ακολουθία του ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη στο κοιμητήριο Παπάγου. 

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Φλώρος στον επικήδειο λόγο του τόνισε την τεράστια συμβολή του Ιάκωβου Τσούνη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προχώρησε με τη σειρά του σε δηλώσεις για τον εθνικό ευεργέτη.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ είπε χαρακτηριστικά:

«Το όνομα του αείμνηστου Ιάκωβου Τσούνη έχει γραφτεί πλέον ανεξίτηλα με χρυσά γράμματα πλάι στα άλλα ονόματα της χορείας των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών που έχουν περάσει στην ένδοξη Ιστορία μας. Η Ελλάς πενθούσα και ευγνωμονούσα και ταυτοχρόνως υπερήφανη, κλίνει με μέγιστο σέβας το γόνυ και σε αποχαιρετά.

Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων που τόσο τις αγάπησες, που τις αποκαλούσες «’Αγιες»,που τις αποκαλούσες «Ψυχή του Έθνους» και που τους φέρθηκες με μέγιστη γενναιοδωρία, σου εκφράζω την πιο βαθιά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου. Η παρακαταθήκη που αφήνεις πίσω σου είναι τεράστια. Θα την τιμήσουμε ως οφείλουμε και ως έχουμε χρέος, σύμφωνα με τις αξίες και τα δικά σου οράματα!

Κανείς δεν πρόκειται να σε ξεχάσει! ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Η άσβεστη μνήμη σου θα φωτίζει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, ώστε να κρατήσουμε την Ελλάδα μεγάλη, αξιοπρεπή και υπερήφανη, όπως ακριβώς την είχες στην καρδιά σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τόσο αγάπησες, που το υπερασπίστηκες και που έδωσες τα πάντα, όλο το ΕΙΝΑΙ σου, ώστε να παραμείνει ελληνικό και υπερήφανο, στο διηνεκές», επισήμανε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας, αντιναύαρχος ε.α. Ευθύμιος Ε. Μικρός και τον πρόεδρο της κυβέρνησης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Την εξόδια ακολουθία παρακολούθησαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

«Δίχως Πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα, ούτε οι χαρές υπάρχουν». ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ, Υποστράτηγος επί Τιμή! Άνθρωπε, Έλληνα, Αγωνιστή, Ευπατρίδη, Μέντορα, Φίλε μου…..καλό σου Ταξίδι!! Να 'ναι ελαφρύ το Ελληνικό χώμα που θα σε σκεπάσει!! Η Πατρίς σε ευγνωμονεί!!! pic.twitter.com/apfL6slvcu

— GEN Konstantinos Floros (@ChiefHNDGS) April 12, 2021

Οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου

Αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ασφαλώς από σήμερα είναι πολύ φτωχότερη η Ελλάδα, όταν φεύγει κάθε φορά ένας μεγάλος πατριώτης. Ως πολιτική ηγεσία, εκπροσωπώντας και σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία, ως φορείς της εντολής που έχουμε, θα σταθούμε αντάξιοι και να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για ακόμα ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις.

Η φιλοπατρία του ανδρός αποδείχθηκε όχι μόνο από την προσφορά του αλλά από το γεγονός ότι ήταν ο νεότερος πολεμιστής του Αλβανικού Μετώπου. Επομένως από τα 16 του, αυτός ο άνθρωπος μάχεται για την Ελλάδα.

Με την τελευταία μεγάλη πράξη προσφοράς που έκανε, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο και θα συνεχίσουν να εκτελούν την αποστολή τους στο ακέραιο, υπερασπιζόμενες τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα εθνικά δίκαια. Άνθρωποι σαν τον Ιάκωβο Τσούνη δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ. Και δεν θα ξεχαστούν ποτέ!».

Δείτε δηλώσεις του ΥΕΘΑ:

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες ΥΠΕΘΑ

Tags: Α/ΓΕΕΘΑ ΦΩΛΡΟΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣΚΗΔΕΙΑ ΤΣΟΥΝΗΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΥΕΘΑ

Related Posts

ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01
δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert