ΥΠΕΘΑ: Την Δευτέρα θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την «μέριμνα υπέρ του προσωπικού»

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και όχι αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) με τίτλο: «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Την συγκεκριμένη αναβολή ζήτησε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να μπορέσει να παραστεί αύριο στην κηδεία του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκπροσωπήσει  και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, η Διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε να ακυρωθεί και για αύριο ο προγραμματισμένος Κοινοβουλευτικός έλεγχος, δηλαδή η συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια.

Οι άλλες νομοθετικές ενέργειες και διαδικασίες

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διάσκεψης των Προέδρων, η τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών για το μπλόκο του Κασιδιάρη, αυτή θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών» που προγραμματίσθηκε να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023.

Το νομοσχέδιο, βρίσκεται ακόμη σε επεξεργασία, καθώς εκκρεμεί η δεύτερη ανάγνωση του στην αρμόδια Επιτροπή και η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί επίσης την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει, ότι εάν κατατεθεί σήμερα, θα υπάρχει και χρόνος να γνωμοδοτήσει και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής ικανοποιώντας εν μέρει και το σχετικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το οποίο ίχε ζητήσει το Επιστημονικό Συμβούλιο να κατάρτιζε εκ του μηδενός την τροπολογία.

Φωτογραφία αρχείου Intime News