OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΠΕΘΑ: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με Υπουργείο Εσωτερικών και ΕΚΔΔΑ

11/05/2021 - 16:46
ΥΠΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) κ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας για θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΔΔΑ.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας επιβεβαιώνει την εξαιρετική διυπουργική συνεργασία, η οποία περιλαμβάνει κατηγορίες δράσεων όπως την ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών, τον σχεδιασμό επιμορφωτικών δράσεων, τη δημόσια διοίκηση, την οικονομική διαχείριση, τη διοίκηση ανθρώπινων πόρων, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη νομιμότητα & διαφάνεια διοικητικής δράσης.

Τι δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι «το Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης έχει πολλά να προσφέρει στην κατεύθυνση της επιμόρφωσης των στελεχών του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας και επίσης βλέπουμε μια προοπτική ώστε να μεταφερθεί γνώση και εμπειρία ιδίως στον στρατηγικό σχεδιασμό και από τους επιτελείς της Εθνικής Άμυνας προς τα στελέχη του Δημοσίου. Αυτή η αμφίδρομη συνεργασία που ξεκινάει σήμερα θα είναι αμοιβαία επωφελής, θα ενδυναμώσει και τα στελέχη της Εθνικής Άμυνας αλλά και τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης».

Η τοποθέτηση του Αλκιβιάδη Στεφανή

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το ΕΚΔΔΑ. Θα ήθελα, μέσα από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, διότι, από την πρώτη στιγμή, αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα της δράσης, με αποτέλεσμα γρήγορα να προχωρήσουμε στην υλοποίησή της. Θερμές ευχαριστίες και στην Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, που λειτούργησε με άξονά της τη βελτίωση της επόμενης ημέρας για τη συγκρότηση & υπογραφή της συνεργασίας μας.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις, θεωρούμε ως σημαντικότερο οπλικό μας σύστημα τον άνθρωπο. Θέλουμε, λοιπόν, στα στελέχη μας να δώσουμε το καλύτερο δυνατό, που δεν είναι μόνο το σκέλος της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Βλέπουμε την εκπαίδευση με μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Κατανοούμε ότι το προσωπικό μας καθημερινά επικοινωνεί και με λοιπούς φορείς εν όψει δράσεων και συνεργειών και θέλουμε να τους δώσουμε στοιχεία με τα οποία να αυξήσουν το αίσθημα της εξωστρέφειάς τους.

Εδώ και χρόνια, το ΕΚΔΔΑ μάς το προσφέρει αυτό. Τώρα όμως, θέτουμε ένα πλαίσιο με όραμα, συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμη αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, προσθέτουμε κι εμείς τη δική μας εμπειρία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εμπειρία η οποία προέρχεται από τη επιτελική γνώση ανάλυσης και περάτωσης κάθε αποστολής, μέσω υλοποίησης των προτάσεων που έχουν ξεκινήσει από τη διαδικασία αυτή. Αναμένουμε πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία αυτή και είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα, που θα είναι εξαιρετικά».

Η δήλωση της Προέδρου του ΕΚΔΔΑ

Τέλος, η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο Συνεργασίας «μια προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένη στόχευση και χρονοδιάγραμμα που θα βασιστεί σε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο σκοπό έχει να επιμορφώσει τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και να μεταφέρει αυτήν την τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης. Δεσμευόμαστε ως ΕΚΔΔΑ ότι θα ξεκινήσουμε άμεσα τον σχεδιασμό του σχεδίου δράσης της εκπαίδευσης με άμεση υλοποίηση και αποτελέσματα, τα οποία θα χαρούμε και να σας κοινοποιήσουμε πολύ γρήγορα».

Tags: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣΕΚΔΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣΥΠΕΘΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΥΦΕΘΑ

Related Posts

Κατασκοπεία - Κίνα
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ομολογία του συλληφθέντος σμηνάρχου: Στην Κίνα έφταναν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια

05/02/2026 - 18:41
C-130
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Συντριβή C-130 στο όρος Όθρυς: Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία τίμησε του 63 ήρωες πεσόντες αεροπόρους

05/02/2026 - 17:41
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σύλληψη αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας για «συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας σε τρίτους»

05/02/2026 - 13:28

Διαβάστε Επίσης

Ομολογία του συλληφθέντος σμηνάρχου: Στην Κίνα έφταναν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Συντριβή C-130 στο όρος Όθρυς: Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία τίμησε του 63 ήρωες πεσόντες αεροπόρους

Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ανταλλάξει drones με πολωνικά μαχητικά

ΠΟΕΠΛΣ για τραγωδία στη Χίο: «Οι Λιμενικοί σώζουν ζωές – Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας»

Ουκρανία: Οι διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ και Ρωσία ήταν «πραγματικά εποικοδομητικές»

Αζερμπαϊτζάν: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν Αρμένιοι ηγέτες του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ισραήλ: Ο αδελφός του αρχηγού της Σιν Μπετ κατηγορείται για βοήθεια στην Χαμάς εν καιρώ πολέμου

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν δύο πετρελαιοφόρα στον Κόλπο, μεταδίδει το Tasnim

Top News

Πολεμική Αεροπορία: Rafale, F-16 και Mirage 2000-5 στέλνουν «μήνυμα ισχύος» σε διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις

Γιάννης Σμαραγδής: «Η γυναίκα μου είπε ότι ο "Καποδίστριας" θα είναι η καλύτερή μας ταινία και έφυγε για τους ουρανούς»

Κατερίνα Βρανά για τον ελληνικό τελικό της Eurovision: «Το ότι είμαι ανάπηρη δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να παρουσιάσω»

Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ομολόγησε ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας: Είχε στρατολογήσει και άλλα στελέχη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert