Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης: Όταν εκπαιδευόταν στα 9G για τα F-16 Block 52+ [vid]

Ο άδικος χαμός του ήρωα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Κώστα Ηλιακή σαν σήμερα το 2006 είχε βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την χώρα και έχει στιγματίσει την ιστορία της ελληνικής ΠΑ , ωστόσο ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε μετά από μερικά χρόνια αποκαλύπτει την πυγμή και την ικανότητα που είχει ο Έλληνας Σμηναγός κατά την διάρκεια σκληρής και επίπονης εκπαίδευσης.

Ο αδερφός του Κώστα Ηλιάκη δημοσίευσε πριν επ΄τα χρόνια και στην επέτειο του θανάτου του, ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την εκπαίδευση του Κώστα Ηλιάκη στην Αμερική,  στα νέα τότε μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 Block 52+ και στα 9G, ενώ το μήνυμα με το οποίο συνόδευσε τα πλάνα προκαλεί συγκίνηση μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα, στη δημοσίευση του, ο αδερφός του ήρωα πιλότου γράφει: ‘’Ο Κώστας Ηλιάκης στα 9G! «8 Χρόνια μετά ! Κωστή στο χρωστάω, δεν ξεχρέωσα όμως… Το βίντεο για όσους έχουν την υπομονή να το δουν είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ από το DVD που του έδωσαν στην Αμερική στις 5/4/2002, όταν ανάμεσα στην εκπαίδευση τουσαν εκπαιδευτής στα νέα F-16 Block 52+, πέρασε και από την ανθρωποφυγόκεντρο.

17 ολόκληρα λεπτά κλεισμένος μέσα, πλήρης επικοινωνία με τους εκπαιδευτές, 4 φορές έφτασε τα 9G (πίεση 9φορές το βάρος του σώματος του), άντεξε την δοκιμασία , ήρεμος όπως πάντα. Αφιερωμένο και σε αυτούς που σας αποκαλούν «αντιπαραγωγικούς». Μην στεναχωριέσαι για ότι βλέπεις από εκεί ψηλά εδώ στην γη, απλά γύρνα το κεφάλι σου αλλού, όπως έκανες πάντα… Δεν σε ξεχνάμε, μην μας ξεχάσεις………….» (Φίλιππος Ηλιάκης, Αδερφός του Κώστα Ηλιάκη)’’

Δείτε το σχετικό βίντεο: