300 οι νεκροί από χημικά στη Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανακοίνωσε πως κατέγραψε περισσότερους από 300 νεκρούς, ανάμεσά τους και 54 παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους κοντά στη Δαμασκό στο μέσο της εβδομάδας από «τοξικά αέρια», στη βάση νέων ιατρικών αναφορών.
«Το OSDH κατέγραψε 322 νεκρούς, ανάμεσά τους 54 παιδιά, 82 γυναίκες και δεκάδες αντάρτες, πλέον άλλων 16 που δεν έχουν αναγνωριστεί», που σκοτώθηκαν σε επίθεση του στρατού την Τετάρτη εναντίον περιοχών κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση, διευκρινίζοντας πως περισσότεροι από 300 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους από την έκθεση σε «τοξικά αέρια».
Η μη κυβερνητική οργάνωση, που έχει την έδρα της στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο μαχητών και ιατρικών πηγών, είχε αρχικά καταγράψει 170 θανάτους σε μία επίθεση του καθεστώτος χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν χρησιμοποιήθηκαν χημικό όπλα.
Το Παρατηρητήριο έλαβε από γιατρούς «αναφορές και ιατρικές μαρτυρίες που δείχνουν πως οι περισσότεροι μάρτυρες πέθαναν αφού εκτέθηκαν σε τοξικά αέρια», αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση.
Ο νέος αυτός απολογισμός ανακοινώνεται τη στιγμή που η αντιπολίτευση και το καθεστώς αλληλοκατηγορούνται ότι κατέφυγαν στη χρήση χημικών όπλων.