Αφγανιστάν: Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ – Εκατοντάδες νεκροί – τραυματίες

Πρώτη δημοσίευση: 2016-04-19 09:31:10

Τελευταία ενημέρωση: 2016-04-19 12:41:10

«Πολλοί νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες» είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, σύμφωνα με το πρακτορείο Assosiated Press, της επίθεσης αυτοκτονίας και της επίθεσης ενόπλων σήμερα το πρωί σε κυβερνητικό κτίριο στην Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Πολίτες και μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας περιλαμβάνονται στα θύματα της επίθεσης και ο απολογισμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ισμαήλ Καουόσι.

Επίσης, το Issosiated Press αναφέρει ότι αρχικά, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το γεμάτο με εκρηκτικά φορτηγό του στην πύλη του αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια άλλοι ένοπλοι εισβολείς πήγαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν τους υπόλοιπους, όπως αναφέρεται στην κατάθεση.

Η αστυνομία έχει εντολή να σκοτώσει τους τρομοκράτες των Ταλιμπάν στην περιοχή κοντά στην έκρηξη, σύμφωνα με δήλωση του ο Σεντίκ Σεντικί, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανισταν..Τουλάχιστον ένας ένοπλος δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία στην περιοχή, αλλά οι αρχές αναζητούν δύο ακόμα υπόπτους στην περιοχή

«Η επίθεση στοίχισε τη ζωή αρκετών ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι.
«Ο πρόεδρος καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί και προκάλεσε τον θάνατο αρκετών μεταξύ των συμπατριωτών μας όπως και τον τραυματισμό πολλών ακόμη», αναφέρει ανακοίνωση.

»Ένας ένοπλος τρομοκράτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ το ανθρωποκυνηγητό είναι ακόμα σε εξέλιξη με τον αριθμό τρομοκρατών να είναι ακόμα άγνωστος» όπως δήλωσε ο Σεντικί.

Ακόμα, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ, Μπασίρ Μουχαχίντ είπε ότι η μάχη με τα όπλα προς το παρόν έχει τελειώσει.

Πολυκατοικίες, σπίτια, καταστήματα και πολλά κυβερνητικά κτίρια υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουχαχίντ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Αντάρτες των Ταλιμπάν έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους μετά την ανακοίνωση ότι θα ξεκινήσουν ανοιχτές επιθέσεις εναντίον τους την περασμένη εβδομάδα.

Πρόεδρος Ασράφ Γκάνι δήλωσε ότι καταδικάζει την επίθεση

Οι Ταλιμπάν που είχαν καταλάβει την Κουντούζ για τρεις ημέρες τον περασμένο χρόνο, πριν εκδιωχθούν πριν από δύο εβδομάδες από τις ΗΠΑ. Ήταν η μεγαλύτερη επιδρομή τους σε μια αστική περιοχή από το 2001.