OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο:Στο Πακιστάν αθώωσαν τους 13 βιαστές μιας γυναίκας!

22/04/2011 - 00:18
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Πακιστανή Μουχτάρ Μάι, θύμα ομαδικού βιασμού που είχε εγκρίνει ως τιμωρία της το συμβούλιο των προεστών ενός χωριού και σύμβολο των καταπιεσμένων γυναικών της χώρας της, δήλωσε σήμερα ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο αφού το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε 13 άνδρες που κατηγορούνταν για το έγκλημα. 

   

Η Μουχτάρ Μάι βιάσθηκε κατόπιν διαταγής του συμβουλίου ενός χωριού το 2002 ως τιμωρία επειδή ο αδελφός της –που ήταν τότε 12 ετών– κρίθηκε ότι προσέβαλε την τιμή μιας ισχυρής οικογένειας επειδή εφέρετο ότι είχε σχέση με μια από τις γυναίκες της.

   

Η Μάι ήταν τότε μια αγράμματη χωρική, όμως αψήφησε τα ταμπού και έγινε διάσημη παγκοσμίως μιλώντας δημόσια για τη δοκιμασία που υπέστη και προσφεύγοντας στο δικαστήριο εναντίον των βιαστών της.

   

Η Μάι είχε κατηγορήσει 14 άνδρες ότι συμμετείχαν στο βιασμό της και το 2002 δικαστήριο καταδίκασε έξι απ’ αυτούς σε θάνατο, ενώ αθώωσε τους άλλους επικαλούμενο έλλειψη στοιχείων. 

   

Ωστόσο κατά την εκδίκαση της έφεσης, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Λαχώρης όχι μόνον επικύρωσε τις οκτώ αθωωτικές αποφάσεις, αλλά και ανέτρεψε πέντε από τις έξι καταδίκες. Η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον έκτο κατηγορούμενο, τον Άμπντουλ Χαλίκ, μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.

   

Η Μάι προσέφυγε το 2005 στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε σήμερα την προσφυγή της, δήλωσε ο Γκοχάρ Άλι Σαχ, δικηγόρος της Μάι.

    «Είμαι απογοητευμένη. Γιατί με έκαναν να περιμένω πέντε χρόνια, αν ήταν να εκδώσουν την απόφαση αυτή;», είπε με λυγμούς η Μάι τηλεφωνικώς στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς από το χωριό της στην ανατολική επαρχία Πουντζάμπ λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο.

   

«Οι κατηγορούμενοι μπορεί να με σκοτώσουν εμένα και την οικογένειά μου όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους», δήλωσε η Μάι.

   

Το θάρρος της να αψηφήσει αγροτικά έθιμα αιώνων σε βάρος των γυναικών της χάρισε βραβεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κατέστησε πρότυπο για πολλές γυναίκες στο Πακιστάν.

   

Η Μουχτάρ Μάι διευθύνει ένα σχολείο θηλέων στο χωριό της με δωρεές από την κυβέρνηση και από υποστηρικτές στην πατρίδα της και στο εξωτερικό.

    Η Μάι δήλωσε ότι δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από το χωριό της ούτε από τη χώρα.

   

«Η ζωή και ο θάνατος είναι στα χέρια του Αλλάχ… Δεν πρόκειται να κλείσω το σχολείο μου και τα άλλα προγράμματα», τόνισε. 

   

Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας ότι η επίθεση εναντίον της Μάι ήταν «ένα έγκλημα που διαπράχθηκε σε δημόσια θέα και οι δράστες εντοπίσθηκαν δημοσίως».

   

«Η σημερινή ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Πακιστάν για την υπόθεση της Μουχτάρ Μάι δεν περιποιεί τιμή στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε ο Άλι Νταγιάν Χάσαν της οργάνωσης αυτής για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ.

   

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια της Μάι και κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την προστασία της.

   

Η Μάι έχει δηλώσει πως οι 14 άνδρες που συμμετείχαν στο βιασμό της είναι οι: Φάιζ Μπουχς Μαστόι, Ραμζάν Πατσάρ, Γουλάμ Φαρίντ Μαστόι, Άλαχ Ντίτα Μαστόι, Χαζούρ Μπαχς, δύο άνδρες που ονομάζονται αμφότεροι Φαγιάζ Χουσέιν, Ασάμ, Ναζάρ Χουσάιν, Γουλάμ Κάσιμ, Χαφίζ Ρασούλ Μπαχς, Γουλάμ Χουσάιν, Μοχάμαντ Χαλίλ και Άμπντουλ Χαλίκ. 

   

Tags: ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Related Posts

Charles de Gaulle: Η γαλλική ναυαρχίδα αναχωρεί σήμερα για την αν. Μεσόγειο με πάνοπλη συνοδεία
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

05/12/2025 - 12:57
ΗΠΑ - ναρκωτικά
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

05/12/2025 - 12:21
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

05/12/2025 - 11:35

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert