OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Απόλυτη ισοπαλία στις ελληνικές εκλογές».Ανάλυση από ΗΠΑ

16/06/2012 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Οι αυριανές εκλογές στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και θα κρίνουν πολλά.Εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

Αναλύσεις επί αναλύσεων δημοσιεύονται τα τελευταία 24ωρα. Μία απ΄ αυτές ανήκει στο αμερικανικό think tank Stratfor.Τα όσα υποστηρίζουν οι συντάκτες της έχουν ενδιαφέρον

Σύμφωνα με την ανάλυση από το Stratfor:

•’Οποια κόμματα κι αν σχηματίσουν κυβέρνηση η επαναδιαπραγμάτευση των όρων “διάσωσης” της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη.

•Υπάρχει απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.Συνεπώς ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας είναι επίσης αναπόφευκτη.

Τι θα πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση

“Η Ελλάδα”,γράφει το Stratfor, “οφείλει τεράστια ποσά σε ιδιώτες προμηθευτές βασικών αγαθών και υπηρεσιών. Η χώρα εισάγει περίπου το 40% των τροφίμων της, το σύνολο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, και σχεδόν το σύνολο των φαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικών εφοδίων…Σε άλλα μέτωπα, στους βασικούς προμηθευτές ενέργειας στην Ελλάδα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ζήτησε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης στις 8 του Ιούνη για την πρόληψη κυλιόμενου μπλακάουτ που προκαλείται από τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ ανησυχεί για τις οφειλές της προς τους προμηθευτές, όπως η ρωσική Gazprom και την ιταλική ENI.

Η κοινωνική απογοήτευση έχει επίσης ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας με σχεδόν καθημερινές αναφορές για επιθέσεις κατά αλλοδαπών, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη αντι-μεταναστευτική βίας και εγκληματικότητας.

Η αυξανόμενη πίεση σε όλη την Ευρωζώνη

Η κατάσταση στην Ελλάδα φαίνεται να έχει φθάσει σε οριακό σημείο, αλλά και σε όλη την Ευρώπη η πίεση αυξήθηκε τον περασμένο μήνα. Καθώς οι συνέπειες της λιτότητας είναι εμφανελις σ΄ όλη τη νότια Ευρώπη ο νεοεκλεγείς Γάλλος πρόεδρος F. Hollande δημιουργεί ένα συνασπισμό κρατών για να μετατοπίσουν το επίκεντρο των προσπαθειών ανάκαμψης από λιτότητα προς την ανάπτυξη.

Η βιαστική συμφωνία της ευρωζώνης να δώσει στις ισπανικές τράπεζες έως και 100 εκατ. ευρώ ($ 125 εκατομμύρια ) απέτυχε να μετριάσει την πίεση της αγοράς για την Ισπανία, ενώ υπήρξε και άνοδος του ιταλικού κόστους χρηματοδότησης σε σχεδόν μη βιώσιμες τιμές. Η Ευρώπη δεν θέλει η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, να οδηγήσει σε μια χαοτική πτώχευση, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα σε όλη την υπόλοιπη ευρωζώνη. Έτσι, στις Βρυξέλλες φαίνεται να είναι πιο πρόθυμοι να διαπραγματευτούν με τις ελληνικές αρχές σε σχέση με ότι υποστήριζαν αμέσως μετά από τις εκλογές του Μαΐου.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η επιχείρηση διάσωσης της Ισπανίας αποδεικνύει ότι η λιτότητα έχει αποτύχει, δικαιώνοντας τη σκληρή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμφωνίας διάσωσης. Εν τω μεταξύ,ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος σε διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους. Ωστόσο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων και καταφέρει να σχηματίσει ένα κυβερνητικό συνασπισμό, η πιθανή θέση του θα είναι να συνεχίσει μια σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ομοίως, αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει, επίσης θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση.

Θεσμικές αδυναμίες στην Ελλάδα
Κάθε κυβερνητικός συνασπισμός θα περιλαμβάνει κόμματα που έχουν μικρή εμπειρία στην πραγματική διακυβέρνηση. Πράγματι, μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, το παραδοσιακό κόμμα της “αριστεράς” ήταν το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η έλλειψη εμπειρίας του σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή θα μπορούσε να αποδειχθεί δαπανηρή.

Εκτός από την έλλειψη μιας ισχυρής, ενωμένης πολιτικής δύναμης για να κυβερνήσει , η Ελλάδα δεν έχει καλή λειτουργία κρατικών θεσμών και πρέπει να ασχοληθεί με μυριάδες προβλήματα. Η έλλειψη αποτελεσματικών θεσμών ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που συνέβαλλε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί οικονομικά, χωρίς εξωτερικούς πόρους. Η χώρα εισάγει περισσότερο από το 80% των προϊόντων της . Η οικονομία της είναι κυρίως προσανατολισμένη προς τις υπηρεσίες και βασίζεται στον τουρισμό και τη ναυτιλία. Στερείται σημαντικών φυσικών πόρων για την εξαγωγή, και ο βιομηχανικός και βιοτεχνικός κλάδος είναι ελάχιστα ανεπτυγμένοι. Εν ολίγοις, η Ελλάδα δεν διαθέτει τη βασική υποδομή που είναι αναγκαία για την οικοδόμηση μιας οικονομίας. Και για να αρχίζει να χτίζει απαιτείται κεφάλιο και χρόνος”.  

Tags: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣ2012ΝΔΣΥΡΙΖΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

26/03/2026 - 21:50
Χεζμπολάχ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

26/03/2026 - 21:10
Ισραήλ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

26/03/2026 - 20:23

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Ρούτε: «Το NATO ξέρει εδώ και καιρό ότι Ιράν, Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται στενά»

Τραμπ: «Το Ιράν μας έκανε ένα δώρο – 10 πλοία με πετρέλαιο πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ»

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert