Βρετανικό ναυτικό: Πώς με «χάι τεκ» προσομοιωτές εκπαιδεύουν ναύτες στη στεριά!

Οι Βρετανοί εγκαινιάζουν ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης για τους ναύτες στο Βασιλικό Ναυτικό. Αντί να βολοδέρνουν στους ωκεανούς, θα προετοιμάζονται για πόλεμο μέσω «εικονικών πλοίων» χωρίς ποτέ να βρέξουν τα πόδια τους σε θάλασσα.

Η βρετανική Telegraph γράφει ότι το νέο «σύνθετο σύστημα θαλάσσιας εκπαίδευσης» -Maritime Composite Training System (MCTS)- ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί σε δύο βάσεις στο Ντέβον και το Χαμπσάιρ. Κόστισε περί τα 108 εκατ. λίρες.

Οι επιχειρήσεις διεξάγονται σε αντίγραφα δωματίων με επίπεδες οθόνες LCD, που προσομοιάζουν τον εξοπλισμό και τις συνθήκες σε πολεμικά πλοία.

Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι το σύστημα θα χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση 1.000 ναυτών κάθε χρόνο και θα συμβάλει στην υψηλή διατήρηση του επιπέδου εκπαίδευσης του προσωπικού που προετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι περιοχές που έχουν εγκατασταθεί τα νέα συστήματα εκπαίδευσης απέχουν σχεδόν 200 μίλια, αλλά συνδέονται μέσω υπολογιστή. Θα εκπαιδευτούν πληρώματα που υπηρετούν σε διάφορους τύπους πολεμικών πλοίων του βασιλικού ναυτικού.

Το νέο σύστημα εκπαίδευσης των ναυτών είναι από τις τελευταίες αλλαγές που υιοθέτησε το βρετανικό ναυτικό, έπειτα από εκτεταμένες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

Ας σημειωθεί ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη μειώσει σημαντικό το στόλο επιφανείας σε 19 φρεγάτες και αντιτορπιλικά, όπως αποφάσισε κατά το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πράσινο φως για βρετανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Royal Marine Commandos. Ένα εκπληκτικό βίντεο δράσης των βρετανών πεζοναυτών