Βρήκε εξωγήϊνους η NASA;

Η NASA, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, προκάλεσε αναταραχή,  στο διαδίκτυο, ανακοινώνοντας συνέντευξη Τύπου σχετικά με μια επιστημονική ανακάλυψη που σχετίζεται με την εξωγήινη ζωή!

  

  «Η ΝASA θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 14:00 (19:00 GMT) την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου για να συζητήσει για μία ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή», αναφέρει η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον.

  

  Οι λάτρεις του διαστήματος και των εξωγήινων έχουν πλημμυρίσει την μπλογκόσφαιρα με εικασίες για τη σημασία αυτής της ανακοίνωσης, αλλά η NASA δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως.

    Μεταξύ αυτών που θα μιλήσουν την Πέμπτη είναι η Μαίρη Βόιτεκ, επικεφαλής του προγράμματος Αστροβιολογίας της NASA, η Φελίσα Γούλφ-Σάιμον ερευνήτρια αστροβιολογίας στο USGS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και η Πάμελα Κόνραντ, αστροβιολόγος στο διαστημικό κέντρο Goddard της NASA.

    Η Αστροβιολογία είναι ένα πεδίο που μελετά τη ζωή στο σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων της προέλευσής της και της ανάπτυξή της, τη θέση της και τις πιθανότητες της να διαιωνιστεί.