Δεν σκοτώθηκε η γυναίκα του Λάντεν,λέει τώρα ο Λευκός Οίκος.

Η γυναίκα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχειρήσης των Αμερικανών καταδρομέων σε κρυσφήγετο στο Πακιστάν, που οδήγησε στο θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάϊντα Οσάμα μπιν Λάντεν, δεν είναι τελικά μία από τις συζύγους του όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα με βάση εκτιμήσεις ειδικών για την τρομοκρατία. 

   

Ο Τζον Μπρέναν, κορυφαίος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου σε θέματα τρομοκρατίας, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους, ότι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην επιχείρηση ήταν μία από τις συζύγους του μπιν Λάντεν και χρησιμοποιήθηκε σαν ανθρώπινη ασπίδα, ίσως και εθελοντικά, κατά την ανταλλαγή πυρών.

  

  Εν τούτοις άλλος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διέψευσε το γεγονός λέγοντας πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως ενημέρωσε η σύζυγος του Άραβα τρομοκράτη, τραυματίστηκε αλλά δεν σκοτώθηκε από την επίθεση των αντρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού.

    Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μία ολιγομελής ομάδα καταδρομέων των ειδικών δυνάμεων του στρατού, που μεταφέρθηκαν τη νύχτα με ελικόπτερο στην περιοχή όπου βρισκόταν το κρυσφήγετο του Λάντεν, κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, εκτέλεσαν τον ηγέτη της Αλ Κάϊντα με σφαίρες στο στήθος και το κεφάλι. όπως διευκρίνισαν ο ίδιος δεν ανταπέδωσε τα πυρά.