Δεν σταματούν πουθενά!Η Γαλλία υποβαθμίστηκε από την Standard and Poor’s!

Πριν από λίγο τα Γαλλικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν αυτό που εδώ και μήνες φοβόντουσαν οι Γάλλοι,ανέμεναν ίσως αλλά ήλπιζαν ότι θα αποφύγουν. Ο οίκος Stnadard and Poor’s ανακοίνωσε την υποβάθμιση της Γαλλίας!

Προφανώς οι αγορές δεν θα σταματήσουν πουθενά.

Γαλλική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο αμερικανικός οίκος S&P αποφάσισε να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Γαλλίας, αφαιρώντας του το τριπλό Α με το οποίο βαθμολογείτο μέχρι σήμερα, διατηρώντας ωστόσο στην καλύτερη δυνατή βαθμολόγηση, δηλαδή το «ΑΑΑ», το αξιόχρεο της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, και στο ίδιο επίπεδο την αξιολόγηση του αξιόχρεου του Βελγίου, δηλαδή στο «ΑΑ».

Η γαλλική προεδρία αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, ενώ η υπουργός Προϋπολογισμού και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές δήλωσε ότι «η Γαλλία είναι μια σταθερή αξία».

«Σήμερα η Γαλλία είναι μια σταθερή αξία, μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της και τα νέα όσον αφορά το έλλειμμά μας είναι καλύτερα από αυτό που προβλεπόταν», σημείωσε η υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM-TV, διευκρινίζοντας ότι «δεν κάνει εικασίες προς καμία κατεύθυνση για τις αποφάσεις των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης».